Agencija za bezbednost saobraćaja i Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva organizovali edukaciju učenika viših razreda osnovnih škola (VIDEO)

Bezbednost saobracaja BC

Projekat „Povećanje bezbednosti učenika viših razreda osnovnih škola“, koji sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, realizovan je i u Beloj Crkvi.

„U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva u sali Centra za kulturu, predstavnici Agencije za bezbednost sobraćaja održali su interaktivnu predstavu kojoj su prisustvovali učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Bela Crkva“ – rekla je Biljana Milovanov, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva.

„Кroz interaktivnu nastavu i dvosmernu komunikaciju osnovcima su predstavljeni pozitivni primeri ponašanja u saobraćaju, načini kako da prepoznaju rizične situacije, a uz to je cilj bio da i da se učenici motivišu da poštuju saobraćajna pravila. Ideja je bila da, uz uspotavljanje neposrednog odnosa i komunikacije, deca lakše usvoje nova znanja i usvoje način ponašanja koji je u skladu sa pravilima saobraćajne kulture“ – rekao je Radivoje Trifunović iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Učenicima petog i šestog razreda posebno je skrenuta pažnja na prelazak pešačkog prelaza i vožnju bicikla, budući da u ovom uzrastu deca najčešće idu peške u školu i u slobodno vreme voze bicikl.

Nakon toga edukacija je nastavljena i Tehničkoj školi „Sava Munćan“ za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola, kao i za učenike srednjih škola.

Sa učenicima sedmog i osmog razreda više se razgovaralo o značaju vezivanja pojasa u vozilu, budući da svi oni sede na prednjem sedištu kada se voze sa roditeljima. I mlađim i starijim učenicima naročito je ukazano na veliku opasnost od korišćenja mobilnog telefona i slušalica na ušima u saobraćaju.

Na kraju edukacije učenicima su podeljene narukvice koje reflektuju svetlost, kako bi bili što uočljiviji u saobraćaju.

1 Trackback / Pingback

  1. Road Safety School Club

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*