Akcenti sa 12. sednice Skupštine opštine Bela Crkva (VIDEO)

Skupstina BC sednica 10 februar

Skupština opštine Bela Crkva održala je 12. redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Marjan Aleksić. Sednica je sazvana po hitnom postupku, a u radu sednice učestvovalo je 24 od ukupno 33 odbornika.

Odbornici su se izjašnjavali o obrazovanju Izborne komisije opštine Bela Crkva u stalnom sastavu, a ovaj predlog obrazložio je Petar Vitomirov, načelnik Opštinske uprave koji je rekao da se radi o usklađivanju sa novim Zakonom o lokalnim izborima.

Za predsednika opštinske izborne komisije imenovan je Bojan Mitrović, a za njegovu zamenicu Nikolina Pejčinović. Sekretar komisije je Jadranka Milosavljević, a zamenik sekretara Petar Vitomirov.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je važnost donesenih odluka na osmoj sednici lokalnog parlamenta.

„Sednicu smo sazvali po hitnom postupku jer smo imali obavezu da obrazujemo sastav Izborne komsije opštine Bela Crkva u stalnom sastavu i ovo je bila najbitnija odluka koju su odbornici danas usvojili. Imali smo Odluku o otuđenju poslovnog prostora, radi se o nekadašnjoj zgradi Vojvođanske banke i imali smo odluku o otuđenju neizgrađenog zemljišta u industrijskog zoni kao i Odluku o pristupanju otuđenja nepokretnosti, za koje postoje zainteresovani investitori. Usvojili smo i Rešenje o obrazovanju Štaba za vanredne situacije, jer je došlo do promene pojednih članova štaba zbog funkcije koju obavljaju. Odbornici Srpske napredne stranke, kao i do sada, pokazali su odgovornost u radu lokalnog parlamenta, za razliku od nekih drugih koji već duži vremenski period ne dolaze na sednice, a građani koji su ih birali neka razmisle kome daju svoje poverenje na sledećim izborima“ – rekao je Aleksić.

Odbornici su usvojili i Odluku o dodeljivanju isključivog prava javnim preduzećima kojima je osnivač opština Bela Crkva za obavljanje delatnosti pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*