Akcenti sa druge sednice SO Bela Crkva u novom sazivu (VIDEO)

skupstina opstine bela crkva

U petak, 11. septembra, održana je druga sednica Skupštine opštine Bela Crkva na kojoj je bilo šest tačaka dnevnog reda.

Na početku sednice Marjan Aleksić, predsednik SO Bela Crkva, obavestio je odbornike da su nakon konstitutivne sednice formirane tri odborničke grupe: Srpske napredne stranke, Vojvođanskog fronta i Saveza za Belu Crkvu, Vračev Gaj, Kusić, Jasenovo, Kruščicu, Grebenac, Dupljaju, Banatsku Palanku, Crvenu Crkvu, Kajtasovo, Dobričevo, Banatsku Suboticu, Kaluđerovo i Češko Selo.

U okviru prve tačke dnevog reda potvrđen je mandat novim odbornicima sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ – Mateju Miklja, Zorici Burmudžiji i Ivici Trbanosu.

Na predlog predsednice opštine Violete Simić, a nakon sprovedenog postupka tajnog glasanja, sa mesta člana opštinskog veća razrešen je Slobodan Kravarski, a imenovan je Saša Branisavljević iz Kusića.

Treću tačku dnevnog reda, Predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Bela Crkva za 2019. godinu sa izveštajem nezavisnog revizora, obrazložila je Alma Savatović, načelnica odeljenja za finansije i društvene delatnosti opštine Bela Crkva.

Velikom većinom glasova usvojen je završni račun opštine Bela Crkva za proteklu godinu kao i Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Bela Crkva za period od 01.01.2020 do 30.06.2020. godine.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je važnost donesenih odluka na drugoj sednici lokalnog parlamenta.

„U skladu sa zakonskim obavezama danas smo usvojili dve najznačajnije odluke, a to je Odluka o završnom računu budžeta opštine Bela Crkva za 2019. godinu sa izveštajem nezavisnog revizora kao i Odluka o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. Usvojena je Odluka o utvrđivanju mreže vaspitno-obrazovnih grupa dece u Predškolskoj ustanovi „Anđelka Đurić“ Bela Crkva sa brojem upisane dece u vrtićima. Imali smo veliku podršku odbornika u radu, što je ubrzalo samu sednicu i sve je proteklo u najboljem redu“ – rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

U okviru 6. tačke dnevnog reda Izbori i imenovanja, odbornici su imenovali članove saveta i komisija opštine Bela Crkva.

Sve odluke sa druge sednice lokalnog parlamenta donete su uz podršku odbornika Vojvođanskog fronta, a tim povodom šef ove odborničke grupe Sandra Ristić istakla je odličnu saradnju sa izvršnom vlašću opštine Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*