Akcenti sa XXVIII redovne sednice SO Bela Crkva (VIDEO)

Sednica SO Bela Crkva

Redovna 28. sednica Skupštine opštine Bela Crkva, kojom je predsedavao predsednik SO Marjan Aleksić, održana je u četvrtak 6. februara 2020. godine.

Na dnevnom redu se našlo devet tačaka, a kao prvu tačku dnevnog reda odbornici su razmatrali predloge programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2020. godinu.

„Svi direktori Javnih preduzeća i ustanova bili su prisutni na sednici skupštine, obrazložili su svoje planove poslovanja za 2020. godinu. Kao i uvek do sada, odbornici Srpske napredne stranke pokazali su svoju odgovornost, učestvovali su u radu sednice na efektivan način u skladu sa Poslovnikom o radu SO Bela Crkva. Materijal za sednicu svi odbornicu su dobili 7 dana pre održavanja sednice, tako da ne stoji primedba pojedinih odbornika opozicije da nemaju dovoljno vremena na raspolaganju da postave određena pitanja direktorima. To je još jedno njihovo iznošenje neistina, ali građani to prepoznaju i znaće da daju svoju ocenu u narednom periodu“ – kaže predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Aleksić je dodao da stanovnici opštine Bela Crkva vrlo dobro znaju ko radi i da su rezultati rada lokalne samouprave opštine Bela Crkva u poslednjih tri i po godine itekako vidljivi.

„Vidi se ko radi na izgradnji nove Sportske sale, zna se ko je izgradio pijacu, ko je završio novi blok bolnice. Posebno je protekla 2019. godina bila značajna zbog radova na putnoj infastrukturi, u pitanju je rekonstrukcija i izgradnja 10 ulica u gradu i naseljenim mestima. Takođe, urađen je i lokalni put Jasenovo – Dobričevo“ – istakao je Aleksić.

Velikom većinom glasova prisutnih odbornika usvojeni su godišnji programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Bela Crkva.

Odbornici su dali saglasnost na izmene i dopune Pravilnika o radu JKP „Belocrkvanski komunalac“, usvojili su Odluku o dodeljivanju isključivog prava javnim preduzećima čiji je osnivač opština Bela Crkva za obavljanje delatnosti pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje.

Usvojen je i Plan javnog zdravlja opštine Bela Crkva za 2020. godinu, koji je obrazložila dr Emina Minić, član Opštinskog veća opštine Bela Crkva resorno zadužena za oblast zdravstvene zaštite.

Odbornici opozicije pokušali su da ometaju rad lokalnog parlamenta, koristili su skupštinsku govornicu za političku demagogiju, a kada su videli da im to ne polazi za rukom, napustili su sednicu.

„Postoje odbornici koji ne poštuju Poslovnik o radu, pokušavaju da ometaju rad sednice, mislim pre svega na tri odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine i njihov pridruženi satelit. Želja im je da uzmu dnevnice i napuste salu, pojave se i na sednicama komisija, jedino da bi uzeli dnevnice, a svoj rad ne pokazuju. Njihova želja je i da postanu deo lokalne samouprave opštine Bela Crkva, a iza ove njihove želje stoji isključivo lični interes. Do sada ništa nisu uradili za stanovnike opštine Bela Crkva, u smislu napretka i razvoja naše opštine“ – istakao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Odbornici SO Bela Crkva većinom glasova usvojili su i Odluku o utvrđivanju mreže vaspitno-obrazovnih grupa dece u Predškolskoj ustanovi „Anđelka Đurić“ sa brojem upisane dece po grupama. U okviru izbora i imenovanja, doneta je odluka o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač opštine Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*