Akcija Crvenog krsta Bela Crkva povodom 1. decembra

Prvi decembar Bela Crkva

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bela Crkva i ove godine uključila se u obeležavanje 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a. U centru grada, ispred Omladinskog kluba volonteri Tehničke škole „Sava Munćan“, zajedno sa koordinatorom Kancelarije za mlade opštine Bela Crkva Miljanom Đurićem i koordinatorom za romska pitanja Milošem Stojanovićem, sugrađanima su delili odgovarajući edukativni materijal.

„Naša ciljna grupa, kojoj uvek posvećujemo najveću pažnju, jesu učenici naše dve srednje škole. U ovim vanrednim okolnostima pandemije, nismo bili u mogućnosti da organizujemo tradicionalna predavanja u srednjim školama, nego smo ovom prilikom na ulici podelili knjižice, koje smo dobili od Crvenog krsta Srbije, pod nazivom: „Sve što treba da znam o AIDS-u“. Pre ove naše ulične akcije, smo svi zajedno popričali o tome kakva je ovo bolest, kako se prenosi, kako se leči, koja je terapija, kako se testira i kako se štiti od AIDS-a“ – rekao je Vladimir Radonjić, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bela Crkva.

Učenicima je skrenuta posebna pažnja i na ostale zarazne bolesti prenosive polnim putem, a naročito na Hepatitis „B“ i Hepatitis „C“, koje se prenose kao i sida, a koje su mnogo češće u našoj populaciji, mnogo se lakše prenose, a njihovo lečenje je veoma skupo i vrlo neizvesno.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*