Akcija „Sakupi humani čep“ – kupljen bolnički krevet za SPB „Dr Slavoljub Bakalović“

sakupi humani cep

Udruženje „Parakvad VŠ“ je u okviru akcije „Sakupi humani čep“ kupilo bolnički krevet za potrebe vršačke Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“. Reč je o investiciji vrednoj od oko 25.000 dinara.

„Za nabavku ovog kreveta sakupljeno je 750 kilograma čepova, odnosno 300.000 čepova. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima akcije, kao i samoj bolnici u kojoj je takođe prikupljen veliki broj čepova zbog čega smo se opredelili da iz tih sredstava nabavimo ležaj koji je uvek ovoj zdravstenoj ustanovi“ – kaže pravni zastupnik Udruženja „Parakvad VŠ“ Dragan Vitorović.

Grad Vršac uvek podržava akcije Udruženja Parakvad VŠ, pa tako i sada već dobro poznatu i sve masovniju akciju „Sakupi humani čep“.

„Naš doprinos ovoj akciji, osim sakupljanja čepova od strane zaposlenih u lokalnoj samoupravi i sržavnim i javnim isstitucijama, ogleda se i u tome što smo dali saglasnost i obezbedili mesta za postavljenje tkz. sakupljačkih jedinica. Naš cilj je unapređenje položaja svih osoba sa invaliditetom u našem gradu, i ovo je samo jedna od akcija kojom se pokazuje pre sveg društvena odgovornost Udruženja Parakvad, kao i svih građana koji su uzeli učešće u njoj“ – kaže članica Gradskog veća, Tatjana Nikolić.

„Ovo je značajna donacija za našu bolnicu, u kojoj boravi oko 800 pacijenata. Mi se i u ime naših pacijenata zahvaljujemo i Udruženju Parakvad VŠ i lokalnoj samoupravi“ – rekla je direktoraka bolnice dr Tatjana Voskresenski.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*