Aktivno i zdravo starenje (VIDEO)

medjunarodni dan starih

Obeležavajući Oktobar kao mesec solidarnosti i brige o starijim sugrađanima i Međunarodni dan starijih lica, kao i značaj pravilne i zdrave ishrane, članovi Opštinske organizacije invalida rada Bela Crkva bili su domaćini učenicima OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Đaci su izveli recitacije i pesmice koje su posvećene zdravoj ishrani i zdravim stilovima života i nakon toga podelili svojim starijim sugrađanima sezonsko voće i povrće.

Dom zdravlja „Bela Crkva“ sproveo je akciju kontrole nivoa šećera u krvi i merenja krvnog pritiska.

Zdravo starenje, koje prevashodno podrazumeva zdrave stilove života (zdrava ishrana, zdravo telo i duh) nije samo važno za osobe treće dobi, već je naročito značajno za mlađe, jer izbori i odluke koje donosimo kao mladi, utiču na kvalitet našeg života u starosti. Druženje đaka i penzionera imalo je za cilj promovisanje i osnaživanje međugeneracijske saradnje, kao i priliku da se, kroz ovakav vid aktivnosti, kreira prostor i mogućnosti za najmlađe i najstarije da zajedno „rastu“, uče i igraju se.

2 Komentara

  1. Zivimo u drustvu u kojem ste posle 40.godine „otpisani“, a u inostranstvu tada zivot tek pocinje jer su deca vec dovoljno samostalna, karijera vam je stabilna, kuca uglavnom vec na nogama itd. Tad konacno imate vreme za sebe. A to pogotovo vazi za jos kasnije godine. Nikad ne bi trebalo odustati od sebe.

  2. Trebalo bi da od malih nogu navikavamo decu na zdravu hranu i dovoljnu kolicinu tecnosti. Moja deca piju 2-3l hidrogenizovane vode i jede se zdravo koliko je moguce. Nemamo vise problem sa imunitetom,normalno idu u skolu i vrtic.

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*