Aleksandar Ibišević osvojio srebrnu medalju na WUSHU Evropskom prvenstvu

Aleksandar Ibišević, član Kluba borilačkih veština “Alfa” Bela Crkva i član državnog tima osvojio je srebrnu medalju na Evropskom WUSHU prvenstvu održanom u bugarskom gradu Burgasu.

Aleksandru je KBV „Alfa“ uz svesrdnu pomoć predsednice opstine Bela Crkva Violete Simic i lokalne samouprave, omogućio svu tehničku i finansijsku pomoć za odlazak na Evropsko WUSHU Prvenstvo gde je postigao izuzetan uspeh.

Aleksandar Ibišević član je KBV „Alfa“ od 2012. godine i kao i svi početnici tog uzrasta, prvo se upoznavao sa osnovama aikido-a, a zatim je na sugestiju trenera Marka Bojata, počeo da trenira i tehnike Sande, da bi već na prvim turnirima na kojima je učestvovao ostvario odlične rezultate od prvaka Vojvodine do prvaka Srbije. Osvajao medalje na turnirima u Bečeju, Kumanu, Somboru, Kikindi, a na prestižnom međunarodnom turniru u Beogradu, pod nazivom „Beogradski ratnik“ osvaja još jedno zlato i tako ostvaruje uslove za ulazak u reprezentaciju Srbije.

Ovo je ogroman uspeh za Republiku Srbiju, za Belu Crkvu i za sada najveći uspeh za takmičare iz kluba borilačkih vestina „Alfa“ u Sanda disciplini (kineski kikboks). Trener ovog kluba Marko Bojat, postao je i trener reprezentacije Srbije.

Aleksandar Ibišević je odrastao u Domu za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi. Tu je završio osnovnu i srednju školu, a sada je uspešan student Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov” u Vršcu.

Po povratku sa takmičenja Aleksandar se posebno zahvalio predsednici opštine Bela Crkva Violeti Simić, svojoj vaspitačici Tatjani Janković Kračun i treneru Marku Bojatu, za podršku i sve sto su mu omogućili.

Tokom takmičarske karijere osvajao je titule prvaka Vojvodine, prvaka Srbije, bio je proglašen 2018. godine za najboljeg sportistu opštine Bela Crkva u svojoj kategoriji i uporan trud i trening ga je doveo do titule vicešampiona Evrope i samim tim obezbedio i plasman na Svetsko prvenstvo.

“U finalnoj borbi na Evropskom turniru, Aleksandar je za protivnika imao takmičara iz Turske (Dogukan Sermikli), koji je dvostruki prvak sveta i to je bio veoma dobar meč. Inače, turska reprezentacija je bila najuspešnija na turniru i služili kao primer predanosti, discipline i iskustva, tako da i ovo naše srebro sija kao zlato, što ne znači da neće u skorijoj budućnosti u Beloj Crkvi zasijati i medalja sa Svetskog prvenstva.”- rekao je trener Marko Bojat.

Klub borilaških veština „Alfa“ je riznica kvalitetnih takmičara i dobrih ljudi, svi su dobrodošli u klub, a trenutno je otvoren upis novih članova.

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*