Aleksić u Novom Sadu potpisao ugovor za drugu fazu radova na izgradnji sportske sale (VIDEO)

Mirovic Aleksic Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović 31. januara uručio je ugovore predstavnicima 22 lokalne samouprave u AP Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima vodoprivrede i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta. Reč je o projektima koji se realizuju preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

„Prvi u Srbiji, dodelom ugovora za realizaciju važnih infrastrukturnih projekata, započinjemo novi investicioni ciklus. Tokom ove godine završićemo realizaciju velikih projekata koje smo započeli ranijih godina, kao što je rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, Sportske sale u Beloj Crkvi i sve one projekte koje smo nasledili nedovršene. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na realizaciji svih ovih projekata“ – izjavio je predsednik Mirović.

Ispred opštine Bela Crkva ugovor za II fazu izgradnje Sportske sale u Beloj Crkvi u vrednosti od 135 miliona dinara potpisao je predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

„Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave opštine Bela Crkva sa Republičkom i Pokrajinskom Vladom, danas smo u Novom Sadu potpisali ugovor za finansiranje druge faze radova, koji se odnosi na izgradnju Spotske sale u dvorištu Osnove škole „Žarko Zrenjanin“. To je višedecenijski san svih Belocrkvana, a radovi veoma dobro napreduju. Postavljena je betonska kontrukcija i drvena konstrukcija koja treba da služi kao nosač za krovnu konstrukciju. U toku su i zidarski radovi, rade se potporni zidovi i ovo gradilište je trenutno jedno od najvećih u Južnom Banatu“ – rekao je Marjan Aleksić.

Uporedo sa izgradnjom sportske sale u dvorištu OŠ „Žarko Zrenjanin“ radi se i rekonstrukcija postojeće male sale, a grade se i nove svlačionice, tuševi i prateći sadržaji.

„Nova sportska sala biće povezana sa rekonstruisanom malom salom, po gabaritima dužine je 45 metara. Predviđeno je da ima tribine i 350 sedećih mesta i biće jedan lep i impozantan objekat kojim ćemo da se svi mi ponosimo. Nakon 50 godina raznih obećanja, mnogi su postavljali kamen temeljac, mnogi su obećavali, ali niko od njih svoje obećanje nije ispunio“ – kaže dalje Aleksić.

Kamen temeljac za Sportsku salu postavljen je 15. Oktobra prošle godine i nakon samo 3 meseca već su vidljivi obrisi nove sale.

„Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Pokrajinske Vlade Igoru Miroviću i potpredsedniku Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branku Maloviću na njihovom zalaganju za realizaciju ovog projekta. Po prvi put će svi sportski klubovi i udruženja moći da koriste sportsku salu i moći će da se održavaju takmičenja višeg nivoa jer ćemo imati adekvatan objekat, što do sada nije bio slučaj“ – dodao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

U Beloj Crkvi postoji više od 30 sportskih klubova i oni se najviše raduju izgradnji novog sportskog centra.

Sportska hala Bela Crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*