Bela Crkva dobila gas! (VIDEO)

Otvaranje gasovoda Tilva

Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović i predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić danas su na Sabirnoj gasnoj stanici SGS „Tilva“, zvanično pustili u rad gasovode visokog, srednjeg i niskog pritiska na području opštine Bela Crkva.

Bela Crkva je poslednja opština koja je gasifikovana u Vojvodini. Ovaj projekat omogućiće redovno snabdevanje gasom industrijskih potrošača i potencijalnih 7.300 domaćinstava.

Kao što je Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obećao, svečano puštamo u pogon Sabirnu gasnu stanicu „Tilva“, rekao je generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović.

„Nalazimo se na GMRS-u koji je visokog kapaciteta, projekat je vrednosti 13.8 miliona evra i u potpunosti je završen. Bela Crkva zaista ima velike razvojne potencijale, oni su ogledaju ne samo u poljoprivredi već i u turističkim delatnostima, u prirodnim bogatstvima i ono što je najvažnije – ova sredina će zadržati kvalitet prirode. Sa ovim kapacitetima gas neće dobiti samo građani. U budućnosti svaki investitor bilo domaći ili strani biće u mogućnosti da dobije nepohodne količine gasa odmah. Uskoro ćemo otvoriti filijalu, koja neće biti samo za Belu Crkvu, i nastavljamo sa našom akcijom 780 evra na tri godine u dinarima za priključak za domaćinstva“ – rekao je Bajatović.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je značaj završetka ovog kapitalnog posla, pre svega zbog privrednog razvoja opštine.

„Gasifikacija je veliki posao i zahvalni smo što je ovaj projekat realizovan. Dugo smo čekali na gas. Bićemo opština koja ima gas ne samo u Beloj Crkvi, već i u svim selima naše opštine. Nadam se da će novi investitori prepoznati opštinu Bela Crkva kao dobro mesto za ulaganje i izgradnju novih proizvodnih pogona, s obzirom da investitori računaju na gas kao jedan od jeftinih energenata, a ovo nam znači i u zaštiti životne sredine“ – dodala je Simić.

Projekat gasifikacije opštine Bela Crkva obuhvatao je izgradnju distribtivne gasne mreže u dužini od 175.2 kilometra. Izgrađena je glavna i još 8 merno-regulacionih stanica široke potrošnje, 36 kilometara gasovoda visokog pritiska i 38.5 kilometara gasovoda srednjeg pritiska.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić zahvalio se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću što se založio da Bela Crkva napokon dobije gas.

„Želim da se zahvalim u ime građana opštine Bela Crkva, ovo je za nas veliki dan. Dugo smo čekali završetak ovog kapitalnog projekta, koji mnogo znači, kako privrednom i turističkom razvoju Bele Crkve, tako i podizanju ekološkog i životnog standarda građana“ – rekao je Aleksić.

Osim Bele Crkve, gasifikacijom su obuhvaćena i naselja Banatska Palanka, Banatska Subotica, Vračev Gaj, Grebenac, Dobričevo, Dupljaja, Jasenovo, Kajtasovo, Kaluđerovo, Kruščica, Kusić, Crvena Crkva, Češko Selo i Stara Palanka.

2 Komentara

  1. Zašto ne otvorite kancelariju,dase građani mogu informisati,ja sam podneo zahtev srbija gas u pančevu,svi ćute ,a ja nemam pojma kada mogu očekivati priključak,jednostavno nemam gde da se informišem.

  2. Zašto ne otvorite kancelariju,dase građani mogu informisati,ja sam podneo zahtev srbija gas u pančevu,svi ćute ,a ja nemam pojma kada mogu očekivati priključak,jednostavno nemam gde da se informišem.nisam komentarisao do sad tako nemogu biti duplirani.

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*