Bela Crkva dobila nov drvored (VIDEO)

Sadnja lipa Bela Crkva ulica Sonje Marinković

U okviru akcije ozelenjavanja koju sprovode Ministarstvo zaštite životne sredine i kompanija „Meridian“, posađene su nove sadnice lipe u ulici Sonje Marinković u Beloj Crkvi.

Robert Jakša, Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, istakao je da se akcija sprovodi uprkos snegu koji je pao, jer to ne utiče na nepohodne agrotehničke uslove za sadnju.

„Drago mi je što smo danas u Beloj Crkvi. Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa kompanijom „Meridian“ organizuje ovu sadnju drveća, a danas ćemo u Beloj Crkvi zasaditi 130 sadnica lipe. Ovo je početak zajedničke kampanje koju ćemo sprovoditi u više gradova i opština u Vojvodini: Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Subotici i Kikindi. Bela Crkva je prva stanica i jako mi je drago što smo ovde, da podstaknemo stanovnike opštine Bela Crkva na zaštitu životne sredine, da zaštitimo vazduh i našu životnu okolinu“ – rekao je Jakša.

Vuk Dinčić, direktor kompanije „Meridian“ naglasio je da ova kompanija, kao društvena odgovorna, želi maksimalno da pomogne u očuvanju zdravlja i u zaštiti životne sredine.

„Drago mi što imamo podršku Ministarstva zaštite životne sredine i mi ćemo nastaviti da realizujemo kvalitetne i dobre projekte u cilju zaštite životne sredine, unapređenja života i zdravlja naših sugrađana“ – dodao je Diničić.

Novi drvored lipa u Beloj Crkvi

Proteklih dana opština Bela Crkva angažovala je službu zelenila DJUP „Belocrkvanska jezera“ koja je radila na pripremi terena za sadnju novog drveća.

„Po prvi put radimo kompletan drvored, u pitanju je 130 sadnica. Ono što je najbitnije je da smo se, uz pomoć Ministarstva i „Meridian“ kompanije, rešili na ovakav poduhvat. Na ovoj lokaciji drveće je bilo trulo i devastirano u potpunosti, problem je i kada se jedno drvo izvadi, a ne ceo drvored. Međutim, ovde su u pitanju petogodišnje sadnice lipe, koje će vrlo brzo dostići svoju krošnju, s obirom da se radi o širokolisnoj lipi. Ova akcija je značajna i kao impuls da naša opština nastavi u ovom smeru ozelenjavanja i nadam se da će nas Ministartsvo i „Meridian“ i u budućnosti prepoznati kao partnera u cilju sprovođenja ovakvih akcija“ – istakla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Ulica Sonje Marinković, koja je na ulazu u Belu Crkvu, dobiće jednobrazan drvored koji će oplemeniti ceo prostor, a zelena oaza u gradskoj zoni od od izuzetnog je značaja za kvalitet vazduha koji udišemo.

7 Komentara

  1. Bravo za Meridian i ovu fenomenalnu akciju. Kada bi se i druge kompanije ugledale na Meridian,mnogo vise bi moglo da se uradi po pitanju zivotne sredine.

  2. Fenomenalni Meridian! Nema gde ih nema…gde god je potrebna neka pomoc,podrska,Meridian je tu,i ne zaustavlja se. Zaista,svaka cast!

  3. Podizanje svesti o ekologiji,zastiti zivotne sredine je jako vazno,i vise bi trebalo na tome da se radi,zbog cega je ova akcija Meridiana posebno vazna,i hvala im na svim donacijama,jer ovo nije prvi,a verujem ni poslednji put da Meridian ucestvuje u ovakvim akcijama.

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*