Bela Crkva dobila teretanu na otvorenom (VIDEO)

Teretana na otvorenom Bela Crkva

Stanovnici opštine Bela Crkva dobili su teretanu na otvorenom, koja će najviše značiti sportistima, ali i turistima koji dolaze na belocrkvanska kupališta. Teretana se nalazi na Glavnom belocrkvanskom jezeru, a izgradnju i opremanje je finansirala opština Bela Crkva.

„Opština Bela Crkva kompletno je finansirala radove na izgradnji teretane, od zemljanih i građevinskih radova, do kupovine 14 sprava za vežbanje. Ova investicija iznosi oko 2 miliona dinara i značajna je za naše sportiste svih generacija i za turiste koji će dolaziti u Belu Crkvu. Ovakav sportski objekat nemaju mnogo bogatije opštine i gradovi i ponosni smo što svake godine realizujemo projekte sportske infrastrukture koji su za budućost, koje će koristiti buduće generacije dece i mladih. Važno je da razvijamo zdrave stilove života kod najmlađih, da ih odvojimo od računara i da što više vremena provedu u sportskim aktivnostima“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Na Glavnom belocrkvanskom jezeru postavljena je nova kapija, uređen je pristup, a uspostavljen je i nov režim samog ulaska na jezero.

„Ove godine smo u potpunosti promenili koncept funkcionisanja Glavnog jezera, postavljena je nova kapija, uređeno stepenište i rukohvati. Turisti i naši sugrađani mogu peške i biciklima ulazati na jezero, a automobili neće moći da ulaze. Prošle godine smo pošljunčali prilazne staze, ali ulazak i velika frekvencija automobila je sve to uništila. Veliki broj parkiranih automobila na samom jezeru onemogućava da organizujemo prostor, postavimo kante i efikasno iznosimo smeće. Ove godine smo odredili vreme za dostavu, uveli smo i plaćanje komunalija za zakupce ugostiteljskih objekata. Kod vatrepolo kluba postavili smo rampe i tamo neće moći da se ulazi automobilima. Uskoro očekujemo i otvaranje terena za odbojku na pesku, oprema je stigla, ali nas je malo omela kiše proteklih dana“ – dodala je Violeta Simić.

Teretana Gradsko jezero

Vežbanje je besplatano za sve naše sugrađane i goste, a uskoro će biti postavljeno i osvetljenje.

„Sprave mogu koristiti svi, od rekreativaca do naprednijih vežbača. Na svakoj spravi se nalazi se uputstvo za korišćnjenje, postavljen je i video nadzor radi svake sigurnosti. Uz nove sportske sadržaje, kao što su teren za odbojku na pesku i košarkaški teren u auto kampu Gradskog jezera, upotpunjena je sportska ponuda, kako za naše sugrađane tako i za turiste“ – istakao je Marko Lazerević, član opštinskog veća opštine Bela Crkva.

Belocrkvanski profesionalni sportisti i rekreativci dobili su modernu i bezbednu teretanu na otvorenom, koja je već prvog dana po otvaranju privukla veliki broj građana, posebno mladih, ali i turista koji su ovih dana u Beloj Crkvi.

Bela Crkva teretana na otvorenom

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*