Bela Crkva uspešno predstavljena na karnevalima u Rijeci i Opatiji (FOTO)

Belocrkvanske vockice

Krajem januara, učenici, učiteljice i roditelji osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Bele Crkve učestvovali su na međunarodnim karnevalima u Hrvatskoj, tačnije u Rijeci i Opatiji.

Naime, pomenuta karnevalska grupa „Belocrkvanske voćkice“, nakon osvajanja I mesta na Dečijem Belocrkvanskom Karnevalu 2017. godine, stekla je pravo da promoviše svoj grad na različitim karnevalima u zemlji i inostranstvu. Tim povodom učestvovali su na Leskovačkom karnevalu, Karnevalu brodova u Beogradu i Grožđebalu u Vršcu, a nakon toga usledila je poseta prijateljima u Hrvatskoj.

Belocrkvanske vockice

„Riječki karneval bio je poseban doživljaj sa svim pratećim sadržajima. Ljubazni domaćini iz OŠ „Srdoči“ na čelu sa direktorom Ivanom Vukićem učinili su da ta poseta ostane u nezaboravnom sećanju svakom učesniku naše grupe. Pored nezaboravne dečije karnevalske povorke u centru grada, prepune šarenila, zabave, muzike i nasmejanih lica upriličen nam je svečani prijem kod gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela. Posetili smo Generalnog konzula Srbije Gorana Petrovića kao i Srpski centar „Prosveta“. Obe posete bile su veoma senzibilne i srdačne.“ – kaže učiteljica Jasmina Turturea.

Belocrkvanske vockice

„Na dan školske slave Sveti Sava posetili smo hram Svetog Nikolaja gde smo uz brojne prisutne otpevali svetosavsku himnu „Uskliknimo s ljubavlju“ i dobili paketiće sa slatkišima. Takođe, veličanstvena dečija karnevalska povorka odvijala se i u Opatiji uz obilje dobre zabave, muzike, prijateljskih poruka i šarenih dečijih kostima. Sa osmesima na licu preneli smo poruke mira i ljubavi i predstavili našu Srbiju, Belu Crkvu i našu školu na najbolji mogući način.“- dodaje učiteljica Jasmina.

Odlična saradnja Centra za kulturu Bela Crkva i OŠ „Dositej Obradović“ uslovila je i plan da „Belocrkvanske voćkice“ posete Makedoniju u februaru mesecu, na karnevalima u Strumici i Prilepu, za koju su se pripreme već intenzivirale.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*