Belocrkvanske mažoretkinje osvojile zlato na državnom prvenstvu

mazoretkinje 1

Na Državnom prvenstvu u mažoro plesu koje je održano u Apatinu u organizaciji Mažoro saveza Srbije, KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ prve su u juniorskoj i u kadetskoj selekciji i predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu u kategoriji „formacija“.

Kako je već decenijama popularan u svetu, mažoret postaje sve atraktivniji i u našoj zemlji, a na takmičenju su učestvovali klubovi iz Soko Banje, Bele Crkve, Apatina i Sonte.

„Zadovoljni smo postignutim rezultatima, posebno bih se zahvalio lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva što nam je obezbedila prevoz za ovo takmičenje i što nam uvek pruža podršku. Devojke su vredno radile i trenirale proteklih meseci, a posebno mi je drago što su imale podršku svojih roditelja na državnom prvenstvu, koji su ih bodrili sa tribina.“ – rekao je Dejan Đurić, predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Pored juniorske i kadetske selekcije „A“ sastava koje su odnele najsjajnije odličje na državnom prvenstvu, kadeti „B“ sastava zauzeli su 4 poziciju, dok je Andrea Starović za svoj solo nastup u kategoriji „pom-pom“ osvojila zlatnu medalju.

U narednom periodu KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ učestvovaće na Pančevačkom Karnevalu i Kraljevskom karnevalu u Banji Koviljači.

Belocrkvanske mažoretkinje otvoriće i Belocrkvanski karneval, a biće na čelu dečije karnevalske povorke i glavne povorke u subotu, 29. juna.

mazoretkinje 2 jpg

Tokom leta biće gošće Karnevala u Leskovcu i Vrnjačku Banju, ulepšaće i „Keel Kup“ tokom avgusta meseca na Glavnom belocrkvanskom jezeru, a za sve ovo vreme pripremaće se za Evropsko prvenstvo koje se održava početkom septembra meseca u Francuskoj u gradu Ažen.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*