Belocrkvanski gradski hor „Bella Musica“ nastupio na festivalu u Krakovu

Hor Bella Musica Krakov 1

Letnji umetnički festival u Krakovu, održan je 5. i 6. avgusta, a ove godine okupio je nekoliko stotina učesnika iz evropskih zemalja od juga do krajnjeg severa. U dvodnevnom programu učestvovali su predstavnici Letonije, Litvanije, Estonije, Rumunije, Mađarske, Italije i Grčke, a Srbiju je na Festivalu predstavljao belocrkvanski hor „Bella musica“.

Prvog dana festivala program se odvijao u Katedrali „Sveta Katarina“, a nastupili su horovi „Harmonia“ iz Rumunije, „Viržis“ iz Letonije i belocrkvanska „Bella musica“ sa delima duhovne muzike. Hor „Bella musica“ predstavio se kanonom „Dona nobis pacem“, srpskim duhovnim pesmama „Bože mili“, „Pomozi nam Bože dragi“ i „Veličanije Svetom Savi“. Posebnu pažnju privuklo je izvođenje srednjevekovne kompozicije „Alieta Vita“ i „Ave Maria“ Mihaela Lorenca.

Program drugog dana Festivala odvijao se u hali „De Silva“, rekonstruisanom prostoru zatvorene fabrike, a trajao je punih šest sati. Nastupile se foklorne grupe iz Letonije, Litvanije, Estonije, Rumunije, Mađarske i Grčke. U vokalnom delu programa, pored belocrvanskog hora, predstavio se hor „Harmonia“ iz Rumunije, klapa sa Sardinije, džezeri iz Mađarske, dečiji simfonijski orkestar i hor iz Letonije.

Na kraju programa svi učesnici su igrali sa Grčkom foklornom grupom, a nakon toga usledila je dodela zahvalnica.

Učešće hora „Bella Musica“ na letnjem muzičkom festivalu u Krakovu finansijski je pomogla Opština Bela Crkva.

  • FB_IMG_1502181601060
  • FB_IMG_1502181610234

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*