Belocrkvanski karneval od 28. do 30. avgusta (VIDEO)

Istorija „Belocrkvanskog karnevala“ seže do daleke 1828. godine i mi sa ponosom ističemo da imamo najstariji karneval u Srbiji. Po već ustaljenoj tradiciji, „Belocrkvanski karneval“ otvarao je turističku sezonu u našoj opštini, međutim zbog vanrednog stanja i novonastale situacije, Karnevalski odbor opštine Bela Crkva utvrdio je nov datum ovogodišnjeg Karnevala.

„Već duže vreme razmatrali smo alternativni datum održavanja ovogodišnjeg Karnevala, jer je u jednom momentu postalo jasno da zbog situacije zbog pandemije korona virusa nećemo moći da održimo Karneval u terminu kada je bilo planirarano, odnosno, poslednje nedelje juna. U razgovorima sa organizatorima najvećih turističkih manifestacija u Srbiji, gde naravno pripada i „Belocrkvanski Karneval“ kao i u razgovorima sa našim prijateljima iz Federacije kernevalskih gradova Srbije, došli smo do rešenja da ove godine organizujemo Karneval od 28. do 30 avgusta. Ovo praktično znači da će Karneval predstavljati finiš, nadam se uspešne turističke sezone u Beloj Crkvi“ – rekao je Nenad Živanović, predsednik Karnevalskog odbora opštine Bela Crkva.

Karneval će biti modifikovan u odnosu na ranije godine, ali će se nastojati da zadrži sve bitne karakteristike i programske pojedinosti. Zadržaće se dečiji dan (petak, 28. avgust), zabava za mališane i njihove roditelje, a subota (29. avgust) je rezervisana za glavnu internacionalnu karnevalsku povorku, koncert na glavnoj bini i karnevalski vatromet. U sve dane karnevala biće i pratećeg sadržaja na različitim lokacijama.

Vlada veliko interesovanje za smeštajem u Beloj Crkvi tokom jula i avgusta, te su i kapaciteti u velikoj meri već popunjeni, ističe direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva, Novica Jovanović.

„Tokom jula i avgusta meseca turiste očekuju brojni i raznovrsni sadržaji, pre svega u Gradskom parku u okviru manifestacije „Leto u parku“, kao i na jezerima, gde će se održati moto skup, belocrkvanske „Igre na vodi“ i „Keel kup“ turnir u vaterpolu“ – dodao je Jovanović.

Nadamo se da će karneval ove godine biti jedna lepa i vesela završnica letnje turističke sezone u Beloj Crkvi

1 Komentar

  1. Zasto ce karneval ovog leta biti tek krajem Avgusta? To je i previse kasno za odrzavanje karnevala onda bolje i da nije organizovano nista. Bolje da se to organizovalo u jeku sezone krajem Jula.

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*