Besplatno dezinfekciono sredstvo za sve žitelje naše opštine

dezinfekciono sredstvo podela

Na osnovu Odluke Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva, JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ organizovao je besplatnu podelu dezinfekcionog rastvora domaćinstvima na teritoriji opštine Bela Crkva.

Raspodela je sprovedena 30. i 31. marta na platou ispred uprave zgrade JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“, u ulici Dejana Brankova br. 22.

Prema rečima direktora ovog preduzeća Dragutina Jovanovića, za ova dva dana ukupno je podeljeno 7.500 litara dezinfekcionog rastvora.

„Dezinfekciono sredstvo koje delimo sugrađanima je rastvor natrijum hipohlorita koji je spreman za upotrebu. Naši radnici građanima natoče rastvor u ambalažu od 5 litara i na licu mesta ih upoznaju na koji način se ovo dezinfekciono sredstvo koristi. Naime, rastvor se koristi za dezinfekciju spoljašnjih površina, stepeništa, hodnika, a zdravstveni radnici kažu da je to najefikasnije dezinfekciono sredstvo sa mikrobiocidnim dejstvom“ – istakao je Dragutin Jovanović.

Besplatna podele dezinfekcionog sredstva nastaviće se u sredu, 1. aprila, prema sledećem rasporedu:
– Kruščica – ispred MZ od 08:30
– Bela Crkva – plato ispred uprave zgrade JP „Belocrkvanski vodovod“ od 11:30 do 16:30 časova

U četvrtak, 2. aprila, podela će se vršiti u Vračev Gaju od 9:00 časova, nakon toga u Banatskoj Palanci, pa u Beloj Crkvi.

Za petak je predviđen sledeći raspored: Crvena Crkva od 9:00 časova, sledeće je Jasenovo, pa Banatska Subotica i Dobričevo.

Dezinfekciono sredstvo biće deljeno u svim naseljenim mestima na teritoriji opštine Bela Crkva, a mi ćemo satnicu i tačan raspored blagovremeno objaviti kako bi se svi informisali na vreme.

Meštanima starijim od 65 godina biće organizovana dostava dezinfekcionog sredstva na kućnu adresu, putem volonterskog servisa opštine Bela Crkva.

Nadležni iz JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ kažu da dezinfekcionog rastvora imaju u dovoljnim količinama i još jednom apeluju na naše sugrađane da prilikom dolaska održavaju najmanje rastojanje od dva metara od druge osobe.

1 Komentar

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*