Biciklistički karavan „Škole plus“ – Trka češko-srpskog prijateljstva

Караван 2 (Medium)

Škola plus već tradicionalno, sedmi put zaredom održava biciklistički karavan pod nazivom: „Trka češko – srpskog prijateljstva“, pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Češke Republike, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, kao i u saradnji sa lokalnom samoupravom, Nacionalnim savetom Češke nacionalne manjine, Sportskim savezom opštine Bela Crkva i brojnim prijateljima Škole plus.

U karavanu koji je vozio od Bele Crkve do Češkog Sela učestvovalo je 96 aktivnih vozača, a u Češkom Selu je bilo prisutno 136 članova i prijatelja Škole plus. Karavan je pratilo desetak redara iz redova organizatora kao i nekoliko automobila, uz pratnju i pripadnika Policijske stanice Bela Crkva, za potrebe bezbednije vožnje svih učesnika. Posebno raduje činjenica da je u karavanu učestvovao i učitelj češkog jezika iz Češke Republike Standa Havel, sa svojom porodicom.

Караван 7 (Medium)

„Prelepa slika mladosti ali i iskustva, nasmejanih i prijateljskih lica i puno srce podrške i ljubavi! U predivnoj prirodi u Češkom Selu održali smo atelje na otvorenom, recitovalo se na oba jezika, a posetili smo i Muzej Čeha, uz kratko predavanje. Igralište je nakon toga bilo prepuno dečije graje i veselih uzvika. Promovisali smo češku kulturu i tradiciju kao i zdrave stilove života. Promovisali smo Belu Crkvu i Školu plus kroz rekreaciju, kulturu, umetnost, tradiciju… a sve u stilu dobrih domaćina. Svaki učesnik je dobio majicu, pljeskavicu, jabuke i breskve, češki sladoled, osveženje…a podelili smo i brojne nagrade“ – rekla je učiteljica Jasmina Turturea.

Organizatori posebno ističu zahvalnost svim roditeljima učenika koji su učestvovali u biciklističkom karavanu, jer su prepoznali značaj akcija Škole plus, kao i važnost rekreativnog boravka u prirodi.

Karavan je vozio nazad istom trasom i uz bezbednost na visokom nivou. Poruke zahvalnosti nosile su istu želju svih učesnika, da se i dogodine druže na isti način.

Караван 3 (Medium)

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*