Bivši vojnici i starešine Centra za obuku vozača okupili su se danas u Beloj Crkvi (VIDEO)

Bela Crkva skup bivših vojnika i starešina

Bivši vojnici i starešine nekadašnjeg garnizona u Beloj Crkvi okupili su se danas iz svih krajeva bivše Jugoslavije, od Makedonije do Slovenije, a neki čak i iz inostranstva.

Sve bivše vojnike, starešine i goste pozdravila je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

„Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju, za vas i za nas Belocrkvane vrlo emotivan dan što imamo priliku da se ponovo susretnemo i obiđemo kasarnu, nakon 17 godina od zatvaranje našeg garnizona. Garnizon u Beloj Crkvi je bio veoma značajan za našu opštinu i nadamo se da je ovo okupljanje simbolično, s obzirom da očekujemo uvođenje obaveznog vojnog roka i ponovno aktiviranje našeg garnizona“ – rekla je Violeta Simić.

Simbolično okupljanje organizovao je Aleksandar Dabić, potpukovnik u penziji, koji je kao prvo mesto službovanja dobio Garnizon Bela Crkva.

„U ovoj kasarni, koja je bila Centar za obuku vozača, obuku je završilo više od 120.000 vozača za C i E kategoriju, a i B, jer nekada nisu svi regruti imali vozačku dozvolu. To je bio izuzetan centar i voleo bih kada bi ova kasarna ponovo oživela“ – kaže Dabić

Ponovo u Beloj Crkvi bili su starešine i vojnici koji su u kasarni „Narodni heroj Slavko Munćan Sava“ u Centru za obuku vozača bili od osnivanja 1963. pa do 2005. godinje, kada je zatvorena i ispraćena poslednja klasa.

Bila je ovo i jednistvena prilika da mnogi pronađu svoje drugare iz klase i da se nakon dosta godina ponovo vide, u Beloj Crkvi koju doživljavaju kao drugo rodno mesto. Ovakvi susreti izazvali su dosta emocija i sećanje na neka prošla vremena.

Za sve okupljene po tradiciji bio je spremljen vojnički pasulj, a zatim su se peške zaputili ka kasarni, gde su se podsetili svojih vojničkih dana u Beloj Crkvi.

Bela Crkva skup bivših vojnika i starešina

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*