Bogosavljević obišao radove na izgradnji sportske hale (VIDEO)

Bogosavljevic sportska sala

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović pre dve meseca položio je kamen temeljec za novu sportsku salu u dvorištu OŠ „Žarko Zrenjanin“. Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević obišao je gradilište, da bi o toku radova razgovarao sa izvođačima.

Trenutno se odvijaju radovi na armiranju i montaži oplate temeljnih greda i čašica za buduću sportsku halu. U prvom delu urađen je aneks za svlačionice i prateće prostorije. Postavljena je podloga, urađena kišna i fekalna kanalizacija i prateća infrastruktura, a montaža pratećih prefabrikovanih elemenata očekuje se do kraja meseca.

„Angažovano je ovih dana 20 ljudi, od toga nekolicina iz opštine Bela Crkva, što znači da zadržavamo pravo da zapošljavamo radnike iz lokalne zajednice koji su kvalifikovani za ovu vrstu poslova. To ćemo nastaviti i u narednom periodu, i kako se radovi budu odvijali tako ćemo i zapošljavati potrebnu radnu snagu za odgovarajuću vrstu poslova“ – rekao je šef gradilišta Borisav Arsenović.

Do Nove godine biće postavljeni i stubovi, nakon čega se može početi sa postavljanjem krovne konstrukcije, i ubrzo i sa unutrašnjim radovima. Tako će posle više decenija obećanja, Bela Crkva konačno dobiti sportsku halu.

„Još jednom želim da se zahvalim Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja APV, koji snose troškove izgradnje nove sportske sale u stopostotnom iznosu od 234 miliona dinara. Ovo je ogromna stvar za sve stanovnike opštine Bela Crkva, pogotovo za decu i mlade. Bela Crkva će konačno dobiti novu lepu sportsku halu sa 350 sedišta, sa tribinama, koja će ispunjavati uslove za održavanje sportskih takmičenja“ – rekao je predsednik opštine Darko Bogosavljević.

Nova sportska sala značiće prvenstveno za razvoj školskog sporta i nastavu fizičkog vaspitanja najveće škole na teritoriji opštine Bela Crkva, koju trenutno pohađa 350 učenika. Takođe, novoj sali raduju se i aktivni sportisti i sportski klubovi kojih ima oko 40 u našoj opštini.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*