Bolnica u Beloj Crkvi dobija savremeni skener

Bolnica Bela Crkva novi blok

Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine obezbedila je CT aparat savremene tehnologije za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi.

Prema rečima predsednice opštine Bela Crkva Violete Simić, ovaj savremeni skener veoma je značajan za razvoj zdravstvene zaštite u opštini Bela Crkva.

„Juče smo dobili zvaničnu potvrdu da će naša bolnica dobiti savremeni CT aparat sa kompjuterom. Dugo smo radili kako bi ovaj aparat stigao u Belu Crkvu, prvenstveno zbog naših sugrađana, koji vrlo dobro znaju koliko su teško dolazali do ovih pregleda i koliko su ti pregledi skupi. Nakon administrativnih poslova vrlo brzo će se pristupti adaptaciji prostorije u dvorištu bolnice gde će biti smešten CT aparat. Direktorka ustanove sa svojim timom, dr Biljana Šinžar, iako je relativno odskoro na ovoj funkciji, od samog početka imenovanja krenula je da rešava mnoga pitanja u cilju unapređenja zdravstvene zaštite u bolnici, a savremeni skener aparat predstavlja veliki napredak u tom smeru“ – rekla je Violeta Simić.

Direktorka Specijalne bolnice za plućne bolesti dr Biljana Šinžar zahvalila se Pokrajinskoj vladi na podršci i istakla odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom opštine Bela Crkva.

„Zahvalila bih na podršci i razumevanju naših potreba, a sve u cilju pružanja što bolje i kvalitetnije zdravstvene zaštite našim pacijentima i stanovnicima opštine Bela Crkva. Predstoje nam radovi na adaptaciji prostorije gde će biti CT aparat, obuka stručnih kadrova i dobijanje određenih dozvola za obavljanje ovih dijagnostičkih pregleda. Trudićemo se da sve završimo što pre, kako bi skener bio na raspolaganju našim pacijetima i sugrađanima“ – dodala je dr Šinžar.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*