BRAVO: Belocrkvanin Sava Vasiljevski osvojio zlato na Svetskom prvenstvu!

Sava Vasiljevski podijum

Legenda belocrkvanskog sporta, Sava Vasiljevski, i u osmoj deceniji nastavlja da niže izvanredne uspehe. Na Svetskom prvenstvu u powerliftingu koje se održava u švedskom gradu Halmstadu, Sava je osvojio zlatnu medalju u Masters 4 seniorskoj kategoriji.

Pre pola veka, 12. januara 1970. godine, Sava je podigao svoj prvi teg. Bio je i prvak Jugoslavije čak šest puta u konkurenciji do 110 kilograma. Te pobede su večne, jer jugoslovenskog takmičenja više neće biti. Poslednje je održano u Sarajevu 1986. godine, gde je Sava oborio dotadašnji apsolutni jugoslovenski rekord, u kategoriji do 110 kilograma, podigavši 200 kilograma „sa klupe“.

Prošle godine, na Evropskom prvenstvu održanom u francuskom gradu Albi, Vasiljevski je postao prvak Starog kontinenta, podigavši 170 kilograma iz čučnja. Tom prilikom nam je rekao da mašta o tome da postane i svetski prvak i zlatnim slovima upiše Srbiju u istoriju svetskog powerliftinga.

Ove godine, Sava je ostvario svoj veliki san, a BELA CRKVA DOBILA SVETSKOG PRVAKA!

Sava Vasiljevski

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva iz posebnog programa za sportska udruženja obezbedila je sredstva za put, smeštaj i kotizaciju našeg šampiona.

Sve čestitke Savi, a detaljnije o ovom podvigu izvestićemo čim se on vrati u svoj rodni grad.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*