BRAVO, NEMANJA! Belocrkvanin Nemanja Radovanlija sa ekipom „Radnički“ iz Kragujevca osvojio KUP Srbije u vaterpolu!

Nemanja Radovanlija

Vaterpolisti „Radničkog“ iz Kragujevca osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu savladali ekipu Šapca, rezultatom 10:8, i tako joj se revanširali za prošlogodišnji poraz u finalu. Još jednom su ova dva tima pružila ljubiteljima vaterpola sjajnu predstavu, izuzetno borbenu i neizvesnu do samog kraja, a fer i maksimalno korektna podrška sa oba dela tribine beogradskog bazena „Milan Gale Muškatirović“, samo je dodatno uveličala spektakl.

Nemanja je rođen 2000. godine, a naučio je da pliva sa četiri godine. Vrlo brzo je savladao sve stilove i postao vaterpolista. Bio je nosilac igre pionirske ekipe VK „Jezero“, koja je 2013. godine osvojila prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine i tada je počeo da igra za prvi tim. Na prijateljskoj utakmici u Кragujevcu dobio je prvu ponudu da pređe u VК „Radnički“ što je i učinjeno 2015. godine, kada je završio osnovnu školu.

Nemanja Radovanlija vaterpolo

Osvajanje KUP-a Srbije sa ekipom VK „Radnički“ čiji je Nemanja najmlađi član je njegov dosadašnji najveći uspeh. U klubu kažu da je Nemanja njihova uzdanica, a mi se iskreno nadamo da je ovo samo prvo u nizu zlatnih odličja za našeg Nemanju.

Inače, još jedan belocrkvanski vaterpolista Dušan Talaja trenutno igra za klub A lige Srbije, VK „Valjevo“, gde je i kapiten seniorske ekipe.

Sve čestitke našem mladom vaterpolisti Nemanji Radovanlija, ova sjajna vest obradovale je sve njegove sugrađane koji mu iskreno žele puno uspeha i napredovanja u onome što voli i radi – u vatepolu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*