Dan pešačenja u Beloj Crkvi

Planinarsko društvo „Кarpati“ iz Bele Crkve i ove godine učestvuje u republičkoj akciji Planinarskog saveza Srbije „Dan pešačenja“ pod sloganom – Korak bliže zdravlju.

Dan pešačenja se organizuje 10. septembra i predstavlja najveću ovogodišnju planinarsku akciju, a ujedno je i poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i napravi korak bliže zdravlju

Planinari iz cele Srbije pozivaju stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili celu predviđenu stazu. Toga dana će se pešačiti po označenim stazama u gradovima, parkovima, prirodi u okruženju, planinama Srbije.

U Beloj Crkvi akcija obuhvata pešačku turu od grada do izvorišta Siga i do Kruščičkog brega. Akcija počinje 10. septembra u 9 časova, a mesto okupljanja je česma „Siga“ u Svetosavskoj ulici.

Staza vodi do izletišta i izvora Siga, gde je predviđena pauza. Zatim, kreće blagi uspon i staza vodi do Кruščičkog brega i repetitora. Sa ovog mesta pruža se lep pogled na belocrkvansku kotlinu i obronke Кarpata. Posle pauze, nastavak, blagi spust i povratak do česme (početne tačke). Dužina staze oko 8 km.

Akcija je namenjena svim građanima opštine Bela Crkva i šire. Pored promocije pešačenja, kao zdravog stila života, prilika je za upoznavanje okoline Bele Crkve, druženje i eventualno priključenje planinarskom društvu.

Detaljnije informacije o ovoj akciji svi zainteresovani mogu naći na Facebook stranici Planinarskog društva „Karpati“ Bela Crkva.

1 Komentar

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*