Dejan Đurić, predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ izabran za potpredsednika Evropske mažoret asocijacije (VIDEO)

Dejan Djuric

Belocrkvanske mažoretkinje svojim nastupima i rezultatima godinama unazad pišu istoriju mažoret plesa u Srbiji. KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ osnovano je pre 7 godina, sa ciljem da promovišu Belocrkvanski karneval širom zemlje, ali i regiona. Za kratko vreme, uz redovne treninge i upornost, postale su aktuelne državne šampionke, a i na evropskim prvenstvima osvojile su zlatne medalje. Prošle godine je, zahvaljujući njima, u Srbiji održano 20. jubilarno evropsko prvenstvo, propraćeno dobrom atmosferom i organizacijom.

Uzimajući u obzir ove činjenice, na 16. generalnoj skupštini Evropske mažoret asocijacije koja je održana u Češkoj 9. marta, predsednik „Belocrkvanskih mažoretkinja“ Dejan Đurić izabran je za potpredsednika Evropske mažoret asocijacije.

„Ovo je velika čast za mene lično, za KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ kao i za opštinu Bela Crkva, a ujedno ovo imenovanje nosi veliku odgovornost i obavezu. Prošlogodišnje evropsko prvenstvo koje je po prvi put organizovano u Srbiji svakako je bilo preporuka da me Hrvatska mažoret asocijacija kandiduje za mesto potpredsednika naše evropske asocijacije“ – rekao je Dejan Đurić.

Na generalnoj skupštini dosadašnji dugogodišnji predsednik i osnivač Evropske mažoret asocijacije Alen Šćurić imenovan je za generalnog sekretara, a na mesto predsednika imenovan je Mihaj Kiš iz Rumunije.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*