Delegacija Sportskog saveza Opštine Kovina na Sajmu sporta u Novom Sadu

sajam sporta novi sad

Delegacija Sportskog saveza opštine Kovin posetila je sajam sporta, koji je održan prošle nedelju u Novom Sadu.

Tokom trodnevne sajamske manifestacije, predsednik Sportskog saveza opštine Kovin, Saša Đorđević, sekretar Dejan Janjević i organizator Predrag Đorđević upoznali su se sa proslavljenim vojvođanskim sportistima, sa promocijama pokrajinskih granskih saveza i projektom Pokrajinskog sekreterijata za omladinu i sport „Nova Letenka“.

Sajam su posetili osvajači medalja na Evropskom i Svetskom prvenstvu i Olimpijskih igara. Među najpoznatijima bili su Davor Štepanek, Mihajil Dudaš, Milica Starović, Aleksandra Ivošev, kao i naši proslavljeni odbojkaši: Vasa Mijić, Veljko Petković, Andrija Gerić i Đula Mešter.

Posebna pažnja posvećena je i sportistima sa invaliditetom koji iz godine u godinu beleže sjajne sportske rezultate, navode iz Sportskog saveza opštine Kovin. Na sajmu je takođe promovisana i najprestižnija „Spartakova nagrada“, kao i školski sport i projekat Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Nova Letenka“, čija se završetak izgradnje očekuje naredne godine.

Prisutni su imali priliku da vide i prezentacije plesa, badmintona, ritmike i kajak-kanu koji se nalaze u okviru programa „SOŠOV“ i programa „Školski sport plus“. Prezentovan je i program, „3na3, uključi se i ti“ koji je na ovogodišnjem sajmu sporta obuhvatio košarku, odbojku i fodbal. Predavač dr Milorad Dokman govorio Sportu u jedinicama lokalne samouprave, nakon čega je usledio niz pitanja mnogih učesnika prezentacija koja su bila u vezi sa problemima funkcionisanja sporta sa kojima se susreću male sredine.

Delegacija Sportskog saveza je posetila i štand Turističke organizacije opštine Kovin i uverila se u bogat turistički program naše organizacije, a u međusobnom razgovoru je konstatovana potreba za produbljivanjem saradnje između dve opštinske organizacije, sa posebnim osvrtom na sportski turizam.

Bogatiji za nova iskustva, sa željom za brzom implementacijom viđenog, uspešno je završena poseta sajmu sporta koji je organizovao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uz pomoć Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, Sportskog saveza Vojvodine i Saveza za školski sport Vojvodine.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*