Devete „Zaboravljene igre i veštine“ u Pločici

zaboravljene igre i vestine plocica kovin

Mesna zajednica Pločica, u saradnji sa lokalnom samoupravom, Turističkom organizacijom opštine Kovin i Sportskim savezom opštine Kovin, juče je organizovala u dvorištu OŠ „Đura Filipović“ u Pločici tradicionalnu, 9. po redu manifestaciju „Zaboravljene igre i veštine“.

Takmičari su svoje veštine odmeravali u igrama: Zvrcanje sličica na banak, gađanje praćkom, bacanje novčića na crtu, kobasičari, tapke, slika-belo, pravljenje bunara od šapurina, trka na štulama, branje i krunjenje kukuruza ručno, gađanje klikerom u rošu i teranje točka. Takmičilo se oko 200 dece iz cele opštine, a najviše interesenata je bilo za igru crno-belo, tapke i teranje točka.

Član saveta MZ Milan Milovanov, naveo je da je ova manifestacija odlična prilika za današnju decu da se upoznaju sa „novim“ igrama, kojima smo se mi kao deca igrali, da na trenutak zaborave na kompjuterske igre. On je dodao i da je ovo ujedno i prilika za odrasle da se podsete kako je lepo bilo kad smo bili deca.

Ove godine posetioci su imali priliku da pogledaju izložbu ručnih radova, suvenira, a pored zaboravljenih igara, organizovano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Svi pobednici dobili su po medalju, diplomu i majcu, a nakon dodela nagrada, u večernjim satima počeo je kulturno-umetnički program.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*