Dezinfekcija po selima u opštini Bela Crkva (VIDEO)

Dezinfekcija po selima

Javno preduzeće „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ nastavilo je dezinfekciju ulica po naseljenim mestima opštine Bela Crkva. Ove radove obišao je predsednik opštine i komandat Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

„Danas su dezinfikovane sve ulice u Jasenovu, Dupljaji, Grebencu i Kajtasovu. Mesne zajednice Kruščica i Kusić organizovale su dezinfekciju u svom selu, meštani su dali svoju mehanizaciju, JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ obezbedio je dezinfekciono sredstvo i uz njihovu kontrolu urađena su i ova dva sela“ – rekao je Bogosavljević.

U toku sutrašnjeg dana očekuje se i dezinfekcija naseljenih mesta Vračev Gaj, Banatska Subotica, Dobričevo, Banatska Palanka i Kaluđerovo.

Prema rečima predsednika opštine, uradiće se ponovo i dezinfekcija svih ulica i u samom naseljenom mestu Bela Crkva.

„Štab za vanredne situacije doneo je naredbu upravnicima stambenih zgrada na teritoriji opštine Bela Crkva da obezbede pojačano čišćenje i dezinfekciju površina zgrada na kojima se ostvaruje najviše kontakata – hodnici, stepeništa, itd. Preporučuje se upravnicima zgrada da evidentiraju stanare starije od 65 godina i one sa posebnim potrebama, radi isporuke hrane i lekova, i, ukoliko je to moguće, organizuju pomoć tim licima“ – dodao je Bogosavljević.

Meštani Grebenca ustupiće svoju mehanizaciju i uz nadzor nadležnih iz JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ izvršiće dezinfekciju troatora u svom selu.

Radnici JKP „Belocrkvanski komunalac“ dezinfikovali su trotoare i javne površine u najfrekvetnijim ulicama u gradu.

U cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19 i očuvanja zdravlja svih nas, još jednom apelujemo na naše sugrađane da se pridržavaju svih mera Vlade Republike Srbije, da što manje izlaze, da poštuju mere koje se odnose na zabranu okupljanja i da ostanu u svojim kućama.

1 Komentar

  1. Hvala precedniku nase opstine na brizi gradjana ima poslovica ako se sam necuvas ni bog tenecuva vise brigeo izolaciji gradjana koji su bili van nase zemlje ima koji su bili nekadasnjoj bivsoj republici vratilise pre zatvaranja granica eno rade krece se po gradu nema zabrane molim da se obaveste osobe koe su u izolacij dve neddlje da ponovom naredbom moraju biti 28 dana u izolaciji policija proverava ali niko nebrine da ih obavesti za produzetak i onikoji se lobodno ktecu treba ih staviti u karantin pozdrav za nasu vlast B C .

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*