Dezinfekcija ulica i najvažnijih lokacija u Beloj Crkvi

Belocrkvanski komunalac dezinfekcija ulica

U okviru primene preventivnih mera, Javno preduzeće „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ sprovelo je noćas još jednu akciju dezinfekcije ulica i javnih površina u Beloj Crkvi. Na osnovu Odluke Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva, dezinfekciono sredstvo biće podeljeno svim stambenim zajednicama kako bi se se redovno sprovodila dezinfekcija zajedničkog prostora u zgradama.

Dezinfikovane su sve ulice u gradu, javne površine, naročito oko Doma zdravlja, Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“, škola, vrtića, Agriko pijace, pošte, banaka i maloprodajnih prehrambenih objekata. Urađena je dezinfekcija i površina oko proizvodnih pogona u industrijskoj zoni.

„Za dezinfekciju smo koristili rastvora natrijum hipohlorita u propisanoj dozi, na osnovu preporuke nadležnih zdravstvenih ustanova. Sve mere koje Štab donosi su u cilju sprečavanja širenje virusa Covid-19, a radi zaštite zdravlja stanovnika opštine Bela Crkva“ – kaže direktor JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ Dragutin Jovanović.

U skladu sa epidemiološkom situacijom, Štab za vanredne situacije opštine Bela Crkva podseća građane da jedino redovnom higijenom i dezinfekcijom prostora, uz pridržavanje propisanih mera zaštite i fizičke distance, možemo sprečiti širenje virusa.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*