Dezinfikovana sva naseljena mesta u opštini Bela Crkva (VIDEO)

Dezinfekcija ulica u gradu

Akcija dezinfekcije ulica u naseljenim mestima opštine Bela Crkva nastavljena je u subotu, 28. marta. Radnici JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ ponovo su izvršili dezinfekciju svih ulica u samom gradu.

„Na osnovu Odluke Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva, večeras završavamo kompletnu dezinfekciju svih naseljenih mesta na teritoriji naše opštine. Zahvalio bih se Mesnim zajednicama čiji su meštani ustupili svoju mehanizaciju i izvršili dezinfekciju uz našu kontrolu. To su MZ Banatska Palanka, Dobričevo, Banatska Subotica, Kruščica, Kaluđerovo i Kusić. Meštani iz Crvene Crkve ogranizovali su i uradili dezinfekciju i u Češkom Selu“ – rekao je Dragutin Jovanović, direktor JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“, koga smo zatekli kako nadgleda radove na dezinfekciji ulica u Vračev Gaju.

Sve ulice u samom gradu dezinfikovane su po treći put, na osnovu frekvencije ljudi određuje se i učestalost dezinfekcije, kaže Jovanović.

„Dezinfekciju vršimo rastvorom natrijum hipohlorita u propisanoj dozi, a na osnovu preporuke nadlažnih zdravstvenih ustanova“ – dodao je Dragutin Jovanović.

U nedelju, 29. marta meštani Crvene Crkve koristeći svoju mehanizaciju, a uz nadzor nadležnih iz JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ još jednom su dezinfikovali sve ulice u svom selu.

Svakoga dana radnici JKP „Belocrkvanski komunalac“ dezinfikuju troatore i javne površine, posebno oko Doma zdravlja Bela Crkva, Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“, pošte, banaka i maloprodajnih prehrambrenih objekata.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*