Đaci OŠ „Žarko Zrenjanin“ dobili nov školski nameštaj (VIDEO)

OS Zarko Zrenjanin novi namestaj

Opština Bela Crkva obezbedila je nov školski nameštaj za đake Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Beloj Crkvi.

Za ovu namenu iz opštinskog budžeta opredeljeno je oko 2 miliona dinara, istakla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

„Po prvi put nakon više decenija finansirali smo nabavku novog školskog nameštaja. Krenuli smo od najveće gradske škole, sa najvećim brojem đaka. Nadam se da će ovakav nameštaj u skorijoj budućnosti postati standard i za ostale škole na teritoriji naše opštine“ – rekla je predsednica opštine Violeta Simić.

Ovom nabavkom nastavljeno je opremanje najveće gradske škole, a sve sa ciljem da se poboljšaju uslovi rada i obrazovnog procesa za oko 320 učenika koji pohađaju nastavu.

„Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi i predsednici opštine Violeti Simić na kontinuiranoj podršci. Nabavka je podrazumevala kupovinu kompletnog školskog nameštaja u matičnoj zgradi škole – 96 školskih klupa, 192 školske anatomske stolice, 18 katedri za nastavnike, 9 ormara za učionice i 4 bele magnetne table. Tokom prolećnog raspusta sproveli smo i drugu fazu postavljanja nove led rasvete na spratu u četiri učionice, zbornici, kancelariji i u školskoj biblioteci“ – istakao je direktor škole Nenad Jokanović.

U proteklom periodu iz budžeta opštine Bela Crkva finansirano je ulaganje i u područno odeljenje OŠ „Marko Stojanović“ u Banatskoj Palanci i u matičnoj školi u Vračev Gaju.

„Imali smo jedno veliko ulaganje u područnom odeljenju OŠ „Marko Stojanović“ u Banatskoj Palanci. Zamenjena je kompletna stolarija na ovom objektu i promenili smo sistem grejanja. Kupili smo inverter klime, a cela škola dobila je lepše i bolje ruho. U matičnoj školi u Vračev Gaju urađena je sanacija podova i krečenje, a uradili smo i sanaciju sanitarnih čvorova u skoro svim školama u našoj opštini“ – naglasila je Simić.

Ove godine radiće se i sanacija krova na zgradi Osnovne škole „Đorđe Maletić“ u Jasenovu, a sredstva su obezbeđena preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*