Đaci prvaci prvi putnici belocrkvanskog turističkog vozića (VIDEO)

Djaci prvaci u voznji turistickim vozicem

Prvi putnici belocrkvanskog turističkog vozića bili su naši đaci prvaci, kojima je prvog septembra počelo najlepše đačko doba.

Osnovne škole sa teritorije opštine Bela Crkva svake godine trude da na najlepši mogući način počne školovanje nove generacije učenika. Učionice se posebno doteruju, spremaju se kreativni pokloni dobrodošlice, a ove godine lokalna samouprava na čelu sa predsednicom opštine Violetom Simić, želela je da i na ovaj način obraduje mališane – da baš oni budu prvi putnici plavo-belog vozića.

„Turističko mesto kao što je Bela Crkva zaslužuje da nakon više decenija ima vozić, koji je uredno registrovan i odobren za redovan saobraćaj. Vozić smo i brendirali, tako da će on postati prepoznatljiv kao turistička atrakcija naše opštine. Veoma sam srećna kada sam videla nasmejana lica naših mališana, koji nisu skrivali svoje nestrpljenje i radost da baš oni budu prvi putnici vozića“ – rekla je Simić.

Đaci prvaci dveju osnovnih gradskih škola sa direktorima i učeteljicama provozali su do Glavnog i Vračevgajskog jezera, a narednih biće organizovana vožnja i za đake prvake ostalih osnovnih škola, kao i učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Za decu je ovo bio poseban doživljaj, razdragano su mahali iz vozića, a oni nešto malo stariji, kada su čuli poznati zvuk sirene popularnog „Ćire“, setili su se mlađih dana, kada je putovanje vozom bilo uobičajeno, poželevši da se i oni provozaju novim belocrkvanskim turističkim vozićem.

Violeta Simic i djaci prvaci

1 Komentar

  1. HVALA BOGU DASE POLAKO OPŠTINARI BUDE I LJUDI DOBRE DUŠE,DA KONAČNO NEŠTO PRIUŠTE DEČICI I GRADU KOJIJE BIO NEKAD NAJBOGATIJI A DANAS POLAKO SA RAZUMNIM LJUDIMA VRAĆA SVOJE NEKADAŠNJE RUHO I IZGLED KOJI NEČU ZABORAVIT OD 1963 DO 1983 VREME JE DA SE VRATI SVE ŠTO JE GRADU ODUZETO OD PARTIJSKIH GLAVEŠINA DA OPET OBASJA SUNCE I DECA DA SE RADUJU KAO I STARCI NAŠI SAMO NATAJ NAČIN MOŽE OPET DA SE DIJASPORA UKLJUČI I OPET BUDE KO U STARA DOBRA VREMENA (ZORANA ŠINŽARA)LELE ŠINŽAR,NIKOLIĆ DRAGANA SEKRETARA BELE CRKVE.I JOŠ DRUGIH SUPER POLITIČARA.KOJI SU DALI SVE OD SEBE ZA NAŠ DIVAN GRAD. ZA SRETNO DETINJSTVO MOGU MNOGO ZAHVALIT,KAO I MNOGO NJIH IZ BELE CRKVE ČIKA ZORANU ŠINŽARU PREDSEDNIKU IZVRŠNOG VEĆA BELE CRKVE KOJI SE BORIO KO LAV ZA NAŠ GRAD. BIO JE VELIKI RODOLJUB I MNOVIMA POMAGO BUDITE KAO I ON DOBROČINITELJI DA NAŠOJ DECI BUDE LEPŠA BUDUĆNOST.
    UKLJUČITE DIJASPORU I IDEJE KOJE MOGU DOPRINETI KO I U NEMAČKOJ I SVETU DA BUDE BOLJE SUTRA NAMA SVIMA A I NAŠEM GRADU KOJI NIJEDAN NEMOŽE ZAMENIT.SREĆNO I JOŠ PUNO LEPIH PODUHVATA DA NAM DECI BUDE SREĆNA BUXUĆNOST.HVALA

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*