Đacima prvacima besplatne članske kartice biblioteke

biblioteka clanske kartice

Narodna biblioteka u Beloj Crkvi i ove godine tradicionalno vrši besplatno učlanjenje prvaka.

Svi učenici prvog razreda sa područja opštine Bela Crkva dobili su članske kartice, ali, zbog trenutne epidemiološke situacije, nije bilo moguće organizovati prigodan program kao ranijih godina, kao što su pozorišne predstave ili druženje sa poznatim dečjim piscima i pesnicima.

Prijem najmlađih članova u biblioteku i podela besplatnih članskih karti đacima prvacima važan je događaj za Narodnu biblioteku, koja na taj način iz godine u godinu podmlađuje porodicu svojih čitalaca i nastavlja da promoviše knjigu i čitanje. Na početku ove godine Narodna biblioteka u Beloj Crkvi postala je bogatija za 122 člana. Zabava, učenje i druženje sa knjigom može da počne.

„Za biblioteke kažemo da su riznice znanja, a naša namera je da mališani sa prvim školskim danima zavole knjigu i čitanje. Jedan od načina je i ova akcija besplatnog učlanjenja đaka prvaka, u planu nam je da u narednom periodu organizujemo kreativne radionice, ne samo za učenike osnovnih škola, već i za naše predškolce, kako bi deca stekla naviku čitanja i druženja sa knjigom“ – kaže direktor Narodne biblioteke u Beloj Crkvi Igor Vokoun.

Belocrkvanska biblioteka kontinuirano prati trendove i knjižni fond obogaćuje novim naslovima, tako da prvaci odmah po učlanjenju postaju redovni čitaoci koji uvek mogu da pronađu neku zanimljivu knjigu. Članske karte važe godinu dana i za to vreme su im dostupne sve knjige sa Dečijeg odeljenja Narodne biblioteke u Beloj Crkvi.

Biblioteka u Beloj Crkvi

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*