Dom kulture u Kaluđerovu dobio novo ruho, u toku i rekonstrukcija zgrade Mesne zajednica (VIDEO)

Mesna zajednica Kaludjerovo

Naseljeno mesto Kaluđerovo je jedno on najmanjih sela u opštini Bela Crkva. Zahvaljujući odgovornoj politici lokalne samouprave opštine Bela Crkva, koja obuhvata ravnomerni razvoj malih lokalnih zajednica, renoviran je Dom kulture u selu, a ovih dana urađena je i nova krovna konstrukcija na objektu Mesne zajednice.

Tatjana Kokar, odbornica u Skupštini opštine Bela Crkva, istakla je da da postoje planovi i za narednu godinu.

„Bez obzira na to što je naše selo malo, želimo da unapredimo uslove života za sve meštane u našoj sredini. Već naredne godine postoje planovi da se se uradi i rekonstrukcija fasade objekta Mesne zajednice, uradićemo prilaze i urediti zelene površine“ – rekla je Tatjana Kokar

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva dala je na korišćenje prostorije nekadašnje Mesne kancelarije udruženju žena iz Kaluđerova.

„Planiramo da te prostorije preuredimo i napravimo etnu sobu, gde će se naše žene družiti, provoditi vreme, a sve u cilju da ne zaboravimo ko smo, odakle smo i da ne zaboravimo našu tradiciju i običaje“ – dodala je Tatjana Kokar.

Radove je obišao i predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, koji je istako da se u Kaluđerovu vidi pomak u odnosu na ranija vremena.

„Moram da kažem da će izvršenje budžeta Mesne zajednice Kaluđerovo za 2019. godinu biti u stopostotnom iznosu. U narednom periodu, MZ Kaluđerovo imaće našu podršku i trudićemo se da obezbedimo što više i donacija i sredstava za sve naše vredne mesne zajednice“ – kaže Bogosavljević.

Zgrade Doma kulture i Mesne zajednice u prošlim vremenima nisu se adekvatno koristile, tako da su bile prepuštene zubu vremena. Nakon rekonstrukcije, Dom kulture je dobio je nov izgled, unutrašnjost doma je postala funkcionalna, tako da će deca i mladi imati mesto za okupljanje i održavanje manifestacija, a i stariji stanovnici Kaluđerova svoj kutak za druženje.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*