Dom zdravlja „Bela Crkva“ – apel građanima da se vakcinišu

Punkt za imunizaciju protiv Covida-19 u Domu zdravlja „Bela Crkva“ otvoren je svakog radnog dana i subotom od 8 do 15 časova. Nadležni iz lokalne samouprave i belocrkvanskog Doma zdravlja apeluju na sve nevakcinisane da se odazovu procesu imunizacije, prvenstveno mladi, kako bi se u potpunosti vratili normalnim životnim aktivnostima i sačuvali svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih.

Iz Doma zdravlja „Bela Crkva“ podsećaju da i deca starija od 12 godina mogu primiti vakcinu, nakon pregleda kod pedijatra, a za njih je u upotrebi „Fajzer“ vakcina. Za ostalo stanovništvo na raspolaganju su „Sinofarm“ i „Fajzer“ vakcina, zdravstvena knjižica nije potrebna, a za identifikaciju potrebno je poneti ličnu kartu ili neki drugi dokument izdat od MUP-a Republike Srbije.

U Zdravstvenoj stanici „Jasenovo“ danas je počela i vakcinacija protiv sezonskog gripa za građane starosne dobi od 18 do 65 godina i vršiće se svakog utorka i srede od 8 do 13.30 časova.

U Domu zdravlja „Bela Crkva“ vakcinacija protiv gripa počinje 19. oktobra u službi opšte medicine i radiće se svakog utorka i srede od 12 do 18 časova.

Nadležni apeluju i na pridržavanje propisanih epidemioloških mera – odgovornim ponašanjem možemo zaštiti sebe, smanjiti pritisak na zdravstvene radnike i nećemo dovesti u opasnost naše najmilije.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*