Donete nove mere Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva

Od uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Bela Crkva u stalnom je zasedanju. Prate se sve mere Vlade Republike Srbije i donose se odluke u skladu sa zakonom, a svakodnevno se sagledavaju resursi i kapacititi u pogledu dezinfekcionih higijenskih mera, posebno u zdravstvenim ustanovama.

Redovno se evidentiraju pozivi građana u Kol centru, a volonterska služba snabdela je nepohodnim potrepštinama sve naše najstarije sugrađane koji su se javili.

O novim merama koje su donete na sednici Štaba koja je održana u petak, 20. marta, govorio je predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva, Darko Bogosavljević.

„U konsultaciji sa našim zdravstvenim radnicima doneli smo Odluku o zatvaranju dečijih igrališta u našoj opštini. Takođe, doneli smo i Odluku o skraćenju radnog vremena sa kupcima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja, od ponedeljka do subote od 7 do 18 časova, a nedeljom od 8 do 18 časova, kao i nedeljom od 4 do 7 časova isključivo za starije od 65 godina, po dobijenoj odgovarajućoj saglasnosti nadležnog ministarstva“ – rekao je Bogosavljević

JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ uradilo je dezinfekciju ulica i javnih površina u gradu, a sa ovim pojačanim merama na održavanju higijene nastaviće se već od subote 21. marta, sa tim da će se raditi i dezinfekcija trotoara i površina oko Pošte, banaka i maloprodajnih objekata.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević još jednom je apelovao na naše najstarije sugrađane, na naše penzionere, na sve starije od 65 godina, da se pridržavaju mera Vlade Republike Srbije i da ostanu u svojim domovima.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*