Dr Biljana Šinžar – sačuvati stručni kadar i unaprediti zdravstvenu zaštitu

Direktor bolnice "Dr Budislav Babić" Biljana Šinžar

Rešenjem Pokrajinske Vlade od 2. februara, Biljana Šinžar, doktorka medicine i specijalista kliničke biohemije, postavljena je za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi.

Doktorka Biljana Šinžar završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Do 2000. godine radila je kao lekar opšte prakse u Domu zdravlja „Bela Crkva“. Nakon toga prelazi u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“. Specijalizirala je kliničku biohemiju i od 2004. godine je načelnik za laboratorijsku, radiološku i drugu dijagnostiku.

Nova vd direktorka dr Biljana Šinžar za naš portal govorila je o planovima za naredni period u cilju unapređenja zdravstvene zaštite pacijenta ove ustanove.

„Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi je od velike važnosti, ne samo za našu opštinu i region, već i za celu državu. Zahvaljujući Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine, završen je novi blok bolnice, bolnica je modernizovana i opremljena najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Međutim, određene zdravstvene usluge se nisu radile u bolnici, iako smo imali i stručni kadar i potrebnu opremu. To je i rezultiralo da smo imali odliv lekara specijalista i smanjeni obim vršenja dijagnostičkih usluga. Prioriet u narednom periodu nam je da sačuvamo postojeći stručni kadar, kao i da vratimo lekare specijaliste, sve u cilju unapređenja dijagnostičkih usluga i zdravstvene zaštite pacijenata. Najpre je potrebno da sagledamo realno stanje u našoj ustanovi, da poboljšamo međuljudske odnose, koji su primetno narušeni i da svi radimo kao jedan dobar i efiksan tim“ – kaže dr Šinžar.

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ postoji u Beloj Crkvi od prve polovine 19. veka, pod različitim nazivima i od značaja je za celu zemlju. U bolnici se leče pacijenti oboleli od plućnih bolesti, kao i pacijenti sa združenom patologijom plućnih i psihijatrijskih bolesti.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*