Drugi dan „Belocrkvanskog karnevala“ u znaku izložbi, plesa i dečijih osmeha (VIDEO)

izlozba Milan Cesarec

Ovogodišnji „Belocrkvanski karneval“ obeležio je i bogat kulturno-umetnički program.

Drugog dana Karnevala, u petak 25. juna, u Gradskoj galeriji otvorena je izložba fotografija našeg sugrađanina Milana Cesareca.

Izložbu možete pogledati narednih dana, a arhitektura i predeli Bele Crkve iz ugla Milana Cesareca otkriće vam nove poglede na naše bogato kulturno istorijsko nasleše, naše reke, jezera, zelena polja koje nam je priroda nesebično dala.

U sali Istorijskog arhiva otvorena je izložba pod nazivom „Žene u antičkom Rimu“, autorke Gordane Ković, osmišljena kao osvrt na položaj žena tog vremena i poređenje sa današnjim načinom života.

Tradicionalni izbor za Mis klincezu i klinca Belocrkvanskog karnevala održan je u petak, 25. juna u sali Centra za kulturu. Publika je uživala u osmesima naših mališana, sva deca su dobila poklone koje je pripremio Karnevalski odbor, lepo su se družili i zabavljali, tako da je na kraju osmeh bio na licu svih klinceza i klinaca.

U Glavnoj ulici iste večeri održala se i Karnevalska salsa žurka. Ritmovi Kube i plesači salse svake godin podižu karnevalsku atmosferu u Beloj Crkvi, a ove godine plesači su svojim cipelama usijali asfalt glavne ulice. Ozarenih lica plesali su uz ritmove salse, rumbe, baćate.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*