Drugi dan festivala „Lepota različitosti“ (VIDEO)

Lepota razlicitosti 2020 dan 2

Ovogodišnji multikulturalni festival  „Lepota različitosti“ ostaće u dugom sećanju, jer je organizovan u novonastalim okolnostima, zahvaljujući upornosti i trudu predstavnika Češke besede Кruščica i Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Češke u Beogradu i opštine Bela Crkva.

Drugi dan festival u izmenjenom obliku, sa manjim brojem učesnika i gostiju, održan je u subotu 29. avgusta na platou Glavnog gradskog jezera u Beloj Crkvi. Nastupali su hor „Harmonija“ iz Novog Sada, КUD „Кantakuzina“ iz Smedereva, КUD „Đorđe Кošbuk“ iz Grebenca i džez kvartet mladih muzičara koji su se okupili specijalno za ovogodišnji festival.

„U ime Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine zahvalila bih se svim gostima. Ove godine, festival je više nego ikada ispunio svoju misiju da prikaže bogatstvo multikulturalnosti naše sredine. Što se tiče aktivnosti našeg Saveta u narednom periodu, zajedno sa učiteljem češkog jezika Stanislavom Havelom planiramo da organizujemo turnir u malom fudbalu pod nazivom „Banat Kup“, a krajem septembra meseca očekuje nas već tradicionalna „Trka češko-srpskog prijateljstva““ – rekla je predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine Ljiljana Stehlik.

Festival je i ove godine uspeo u svojoj misiji, u  promociji  bogatog kulturnog nasleđa i tradicije  različitih naroda i nacionalnih manjina koji žive na teritoriji Republike Srbije. 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*