Drugi upisni rok na Visokoj školi „Mihailo Palov“ u Vršcu

visa skola vrsac

I dok za osnovce i srednjoškolce školska godina počinje, ovih dana u toku je drugi upisni rok na visokim školama i fakultetima u Srbiji. U Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ u Vršcu je počeo drugi upisni rok za buduće vaspitače, kao i za buduće učitelje. Mesta za upis ima i na budžetu, ali ih je dosta više za samofinansirajuće studente.

I pored velikog interesovanja, na programu vaspitača predškolske dece, u drugom upisnom roku ostalo je jos 22 slobodna mesta na budzetu, i jos 60-ak na samofinansiranju. Na romskom odeljenju ostalo je samo još jedno slobodno mesto, a u rumunskom odeljenju još šest.

„Na visokoj školi danas je prijava kandidata, i provera muzičkih, fizičkih i govornih sposobnosti kao i provera poznavanja bontona. A u toku sledeće nedelje ispit iz maternjeg jezika i test iz opšte informisanosti“, rekao je Euđen Činč, zamenik direktora Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ Vršac.

Upis primljenih kandidata na strukovnim studijama je u petak 8. septembra, a počeo je i drugi upisni rok za specijalističke studije. One se upisuju nakon strukovnih studija, i kandidati koji ih završe stiču zvanje specijalista za pripremni predškolski program.

Euđen je dodao i da je u toku akreditacija master strukovnih studija, i očekuje se da to bude uskoro završeno i da ako ne sada onda već od juna prva generacija upiše master dvogodišnjih studija.

Paralelno sa upisom na visoku školu, počela je predaja dokumenata u drugom upisnom roku i na odeljenju Učiteljskog fakulteta, a preostalo je još 24 mesta za budžetske i 32 za samofinansirajuće studente. Za njih su provere sposobnosti u ponedeljak 4. septembra, prijemni ispiti u sredu 6., a upis 11. i 12. septembra.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*