Edukativna radionica za decu u Predškolskoj ustanovi „Anđelka Đurić“

vrtic edukacija

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva u saradnji sa Tehničkom školom „Sava Munćan“ i Sekcijom za bezbednost saobraćaja, osmislio je i realizovao edukativnu radionicu „Čas bezbednosti dece u saobraćaju“.

Uz pomoć domaćina ove akcije, PU „Anđelka Đurić“ i njihovih vrednih vaspitačica, sva deca predškolskog uzrasta su bila u prilici da prisustvuju i učestvuju u edukativnoj radionici. Koordinator i moderator ove akcije je bila Biljana Milovanov, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bela Crkva, dok su asistenti bili ispred Sekcije za bezbednost saobraćaja Lidija Stanojev Leksa i Igor Ivašković.

„U okviru Dečije nedelje posetili su nas učenici saobraćajnog smera Tehničke škole „Sava Munćan“ sa svojim profesorom Igorom Ivaškovićem. Kroz druženje sa decom ponovili smo osnovno znanje iz bezbednosti u saobraćaju, o semaforu, pešačkom prelazu, raskrsnici. Akcenat je stavljen na bezbednost dece na ulici. U vedroj atmosferi deca su recitovala, pevala i radila određene zadatke. Bojili su semafor, posmatrali su situacije na ulici i donosili zaključke o pravilnom i nepravilnom ponašanju učesnika u saobraćaju“ – rekla je vaspitačica Branislava Milić.

„Deca su naugroženija kategorija učesnika u saobraćaju. Sistematičan rad na njihovom saobraćajnom vaspitavanju, uz učešće roditelja, obrazovnih ustanova, lokalnih vlasti, treba da dovede do usvajanja znanja, formiranja pozitivnih stavova kod dece, i do bezbednog ponašanja dece u saobraćaju“ – istakao je Igor Ivašković, profesor saobraćajne grupe predmeta.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*