Edukativna radionica za decu u Predškolskoj ustanovi „Anđelka Đurić“

Bela Crkva vrtic radionica bezbednost sapbracaja

Deca u Srbiji danas su u saobraćaju najugroženija u odnosu na sve zemlje u regionu. Deca najčešće stradaju u saobraćaju, ne zbog svoje nepažnje, već  zbog nedovoljne posvećenosti lokalne zajednice ovom problemu.

Na poziv direktorke Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“ Rumenke Negrojević, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva u saradnji sa Tehničkom školom „Sava Munćan“ i udruženjem „Srpska policijska unija“ u vrtiću Danfbat, realizovao je radionicu i poligonsku edukativnu vožnju za decu predškolskog uzrasta.

Edukativnu radionicu realizovala je Biljana Milovanov ispred Saveta za bezbednost saobraćaja, profesor saobraćajne grupe predmeta Igor Ivašković sa učenicima Sekcije za bezbednost saobraćaja Tehničke škole „Sava Munćan“ i Radovan Novković ispred udruženja „Srpska policijska unija“.

Bela Crkva vrtic Sekcija za bezbednost saobracaja

Na radionici deca su zajednički rešavala saobraćajne situacije i bojila edukativne materijale. Na poligonu su malim biciklistima učenici Sekcije za bezbednost saobraćaja pokazivali kako se lepe svetloodbojne trake na biciklima, pa je svaki učesnik vožnje označio svoj bicikl. Nakon toga su vežbali pravila saobraćaja na improvizovanom poligonu.

Nakon uspešno realizovanih aktivnosti predstavnik Udruženja „Srpska policijska unije“ Radovan Novković je svim malim polaznicima zakačio bedževe bezbednosti u saobraćaju.

Bela Crkva Srpska policijska unija vrtic bezbednost u saobracaju

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*