Ekipa iz Vračev Gaja pobednik turnira u fudbalu za pionire (VIDEO)

Turnir Kruscica grupna

Sa ciljem popularizacije fudbala među mladima i promovisanja pravih vrednosti, FK „BAK“ pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva organizovao je turnir za pionire u balon sali u Kruščici.

Na turniru je učestvovalo ukupno 6 ekipa, pionirska selakcija FK „BAK“, ekipa OŠ „Marko Stojanović“ iz Vračev Gaja, ekipa FK „Karaš“ iz Jasenova, ekipa Sportskog fudbalskog udruženja „Jasen 2019“, pioniri FK „Ševac“ iz Kusića i ekipa FK „Ratar“ iz Kruščice.

„Organizovanje turnira za pionire bila je naša želja odavno, a sada smo uspeli, zahvaljujući lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva i uz podršku predsednika opštine Darka Bogosavljevića i predsednika SO Bela Crkva Marjana Aleksića. Nadamo se da će ovi dečaci biti polaznici Akedemije fudbala FK „BAK“, jer nam je plan da okupimo sve mlade fudbalere i da kroz obrazovno-vaspitni rad na čelu sa profesorima Paunkovićem, Anđelićem i Bobićem, kao i uz pomoć roditelja, stvorimo što bolje uslove da se deca okupljaju i bave sportom na jedan kvalitetan način“ – kaže Miloš Maksimović, član uprave FK „BAK“.

Nakon sabiranja rezulatata treće mesto zauzela je ekipa FK „Ratar“ iz Kruščice, drugo mesto ekipa FK „BAK“, a prvoplasirana je bila ekipa OŠ „Marko Stojanović“ iz Vračev Gaja.

Za najboljeg golamana proglašen je Blaško Vukoje, uzdanica FK „BAK“, najbolji strelac je Aleksandar Jungić iz Vračev Gaja, a najbolji igrač turnira je Zlatko Žula, polaznik Sportskog fudbalskog udruženja „Jasen 2019“.

„Ono što nas raduje na ovom turniru je druženje dečaka, a to je upravo i ideja vodilja ovog turnira, da se uspostavljaju nova prijateljstva, da razvijamo takmičarski i timski duh kako bi naši pioniri postali bolji fudbaleri i bolji sportisti“ – rekao je Dejan Paunković, trener Sportskog fudbalskog udruženja „Jasen 2019“.

Za mlade sportiste turnir je bio dobra prilika za sticanje novog iskustva kao i za razvoj sportskog duha i pravih sportskih vrednosti.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*