Eksponati i kostimi oduševili posetioce Belocrkvanskog karnevala (VIDEO)

Belocrkvanski karneval 2022 Naslovna

Međunarodna karnevalska povorka prodefilovala je centrom Bele Crkva, a maštoviti eksponati i raskošni kostimi oduševili su publiku.

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva za članove Federacije evropskih karnevalskih gradova i predstavnike karnevalskih grupa organizovala je svečani prijem, a domaćini su bili predsednica opštine Violeta Simić i predsednik Skupštine opštine Marjan Aleksić.

„Zahvalila bih se svim članovima Federacije evropskih karnevalskih gradova koji su došli da nas podrže, danas je Bela Crkva Evropa u malom. Belocrkvanski karneval je veoma značajna manifestacija za našu opštinu, s obzirom da je možda ovo i dvestoti karneval u našoj opštini, a svakako najstariji karneval u Srbiji. Karneval otvara turističku sezonu u Beloj Crkvi i mi spremno dočekujemo goste na našim kupalištima“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Na čelu karnevalske povorke bili su predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić, predsednica organizacionog odbora Belocrkvanskog karnevala Aleksandra Vuk, predstavnik borda Federacije evropskih karnevalskih gradova Aleksandar Vasović, Ilija Blanuša, sekretar Federacije Evropskih karnevalskih gradova Srbije i drugi predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Bela Crkva je bila praznik radosti, ljubavi i mašte. Pored alegorijskih kolica, odnosno – ekponata, učestvovale su karnevalske grupe iz Hrvatske, Italije, Crne Gore, Slovenije, Severne Makedonije i brojni karnevalisti iz Srbije.

Belocrkvanski karneval 2022 Samba Mantock

„S obzirom da rastete 200 godina kao karneval – imati jedno drvo koje raste 200 godina je odlično, a tek imati karneval koji negujete i iznosite iz ljubavi je neverovatno. Za ovih deset godina koliko je opština Bela Crkva član Federacije evropskih karnevalskih gradova, napredovali ste, a imate mogućnost da predstavnici ostalih gradova Evrope dođu i vide vaš karneval, nauče od vas, a i da vi naučite ponešto od drugih karnevala“ – rekao je Aleksandar Vasović, predstavnik borda Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Belocrkvanski karneval 2022 grupa

Osmeh je bio na licu posetilaca Belocrkvanskog karnevala, a ovogodišnja internacionalna povorka, po rečima mnogobrojnih gostiju, oduševila ih je, naročito maske i eksponati svojom originalnošću i lepotom.

Nakon povorke veliki vatromet je zagrejao atmofseru i na najboli mogući način bio uvod za spektakularni koncert Ace Pejovića, koji je okupio ogroman broj Belocrkvana i gostiju.

Aco Pejovic koncert Bela Crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*