Festival „Lepota različitosti“ ovog vikenda u Beloj Crkvi

Lepota razlicitosti 2022

Deseti, jubilarni multikulturalni festival „Lepota različitosti“ održaće se 15, 16. i 17. jula u organizaciji udruženja „Češka beseda Kruščica“, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Češke u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Bela Crkva i Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

Prema rečima organizatora, predsednika „Češke besede Kruščica“ Jozefa Irovića, koncepcija manifestacije je unapređena, kako bi što veći broj stanovnika opštine Bela Crkva ali i gostiju, odnosno turista koji svoj godišnji odmor provode na našim kupalištima, posetio ovaj festival.

Shodno tome, u petak 15. jula, sa početkom u 19 časova održaće se defile učesnika centrom grada do Gradskog parka. Nakon toga, sledi svečano otvaranje festivala i nastupi kulturno umetničkih društava.

U subotu sa početkom u 18 časova u Kruščici održaće se nastupi horova i pevačkih grupa.

Svoje koreografije i narodne igre u nedelju od 18 časova prikazaće kulturno umetnička društva različitih nacionalnih zajednica.

U Etno kući u Kruščici svi gosti imaće priliku da pogledaju izložbu fotografija sa ranijih festivala „Lepota različitosti“. Udruženja žena sa teritorije opštine Bela Crkva predstaviće svoje rukotvorine i gastronomske đakonije.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*