FK „BAK“ šampion Prve južnobanatske lige!

FK Bak Bela Crkva

Fudbalski klub „BAK“ iz Bele Crkve poneo je šampionsku titulu Prve južnobantaske lige i prešao u viši rang takmičenja, tako da će se naredne sezone takmičiti u Vojvođanskoj ligi.

Uprava FK „BAK“ na čelu sa predsednikom kluba Pavelom Anka ističe da su verovali u svoj tim, vredno radili, trenirali i ispunili zacrtani cilj, osvojivši prvo mesto u južobantskoj ligi.

„U ovoj polusezoni odigrali smo 15 utakmica, 4 utakmice su bile nerešene, a na 11 utakmica zabeležili smo pobedu i sa 58 bodova zauzeli prvo mesto“ – kaže predsednik FK „BAK“ Pavel Anka.

FK „BAK“ ima svoje mesto u fudbalskoj istoriji Vojvodine, dosta sportskih radnika i igrača poniklo je upravo u belocrkvanskom fudbalskom klubu, koji je 2019. godine proslavio 100 godina postojanja i rada.

Na poslednjoj utakmici u ovoj sezoni, podršku našim fudbalerima pružila je i predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, koja je zajedno sa kapitenom Dušanom Anđelićem podigla pobednički pehar.

„Zahvalio bih se svim našim navijačima koji su nas bodrili tokom ove sezone, upravi kluba i lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva na podršci koju smo imali tokom ovogodišnje takmičarske sezone“ – istakao je kapiten kluba Dušan Anđelić.

Jedan od igrača, Aleksandar Bokšan, koji od malih nogu trenira u FK „BAK“ kaže da su poslednje utakmice i bile najteže, jer kako se približavao kraj sezone, igrači su imali sve veću želju za osvajanjem šampionske titule što je uslovilo i dodatni pritisak.

Na kraju sezone, igrači i uprava kluba zasluženo su proslavili prvo mesto i nakon kraćeg odmora, nastavljaju treninge i pripemu za sledeću sezonu, kada će snage odmeriti sa igračima širom Vojvodine.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*