Fudbalski turnir održan u Češkom Selu

Banat kup Češko Selo 2022

Fudbalski turnir „Banat kup“ u organizaciji Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine i podršku Ministarstva inostranih poslova Republike Češke, održan je u nedelju 25. septembra u Češkom Selu.

„Banat kup“ je prijateljski fudbalski turnir zamišljen i kao druženje pripadnika češke dijaspore iz Srbije i zemalja u okruženju, uz učešće dece, mladih i odraslih iz nekoliko čeških udruženja kao i njihovih prijatelja iz okolnih mesta.

Banat kup Češko Selo 2022

„Tradicija fudbalskih turnira kod Čeha u Češkom Selu godinama je negovana, ali je, nažalost, zamrla drastičnim smanjenjem broja stanovnika sela. Pionirski pokušaj učitelja češkog jezika Stanislava Havela da ove turnire oživi, za svaku je pohvalu i vredan podrške“ – istakla je Ljiljana Stehlik, predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

Banat kup Češko Selo 2022

Sport u celini ima veliki uticaj i poseban značaj u formiranju ličnosti dece i mladih, posebno u fizičkom razvoju. U sportu i putem sporta se bitno može uticati na razvoj intelektualne komponente ličnosti. Sport razvija kritičko mišljenje kod dece, putem traženja i nalaženja raznovrsnih rešenja u novonastalim situacijama. Kroz sport se razvija disciplina, kooperativnost, saradnja, odgovornost, smisao za organizaciju.

Banat kup Češko Selo 2022

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*