Godina jubileja – dvadesetogodišnjica NVO „Škola plus“ Bela Crkva (VIDEO)

Skola plus 20 godina proslava

Nevladina organizacija „Škola plus“ iz Bele Crkve ove godine obeležava značajan jubilej – dvadeset godina postojanja i rada. Centralna proslava ovog važnog jubileja održana je u velikoj sali opštine Bela Crkva gde su prezentovane aktivnosti „Škole plus“ tokom proteklih 20 godina.

Kreativne radionice, prekogranični susreti, roditelji u akciji, sportske aktivnosti, Karavan srpsko-češkog prijateljstva, promovisanje českog jezika i bogate kulture, radost življenja, sve je to „Škola plus“.

„Svi mi činimo Školu plus, to znači nešto više od obične škole, to znači nešto više od običnog druženja. Mislim da smo mi uspeli da damo neki impuls životu i radu u našoj lokalnoj zajednici. Trudimo se da stvarama pozitivnu klimu, društvo koje je nasmejeno i veselo i spremno da se suoči sa svim izazovima koji su ispred nas. Zahvalila bih se lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva na kontinuiranoj podršci i istakla bih da je Opština i pokrovitelj naše brošure, gde smo kroz reči i slike prikazali aktivnosti tokom dve decenije rada sa mališanima“ – rekla je Jasmina Turturea, predsednica NVO „Škola plus“ Bela Crkva.

Obeležavanju ovog značajnog jubileja prisustvovali su i gosti iz Rumunije, članovi Asocijasije udruženja učitelja iz Rešice na čelu sa predsednicom Nikoletom Marku.

„Saradnja sa „Školom plus“ je veoma plodonosna i realizovali smo niz projekata za naše učenike, nastavnike i roditelje. Brojne seminare, radionice, a tokom 2018. godine sastali smo se čak sedam puta. Čestitam vam ovaj jubilej, i drago mi je što smo i u ovim teškim vremenima pandemije uspeli da održimo naše prijateljstvo i saradnju“ – rekla je Marku.

Ljiljana Stehlik, predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, istakla je značaj dugogodišnje saradnje i prijateljstva sa „Školom plus“.

„Kao predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine dugujem veliku zahvalnost svim članovima „Škole plus“, što su toliko otvoreni za različite kulture, za ljude koji su drugačiji od njih, željni znanja, uključujući i tu našu dečicu koja stalno žele da se edukuju. U „Školi plus“ se permanentno održavaju i časovi češkog jezika, a osnovali smo i dečiji hor „Radost”, koji je nastupao i prilikom posete predsednika Češke Republike Miloša Zemana u Beogradu. Želimo da na svaki način negujemo češku tradiciju i kulturu, jer polazimo od toga da je čovek time bogatiji, što više kultura upoznaje“ – rekla je Stehlik.

Svima koji su tokom dve decenije pomagali i učestvovali u radu „Škole plus“ podeljene su zahvalnice, uz himnu „Ima jedna družina jaka“ i rođendansku tortu proslavljen je jubilej škole u kojoj na prvom mestu stanuje ljubav.

Skola plus proslava jubileja

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*