Građevinski materijal za šest porodica

Ugovori izbeglice gradjevinski materijal

U velikoj sali opštine Bela Crkva potpisani su ugovori sa šest porodica izbeglih lica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, o dodeli građevinskog materijala namenjenih poboljšanju uslova stanovanja. Ispred lokalne samouprave ugovore je potpisao zamenik predsednika opštine Darko Stanojev.

Ukupna vrednost projekta iznosi 3.000.000,00 dinara, od čega je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije opredelio 2.850.000,00 dinara, dok je Opština učestvovala sa 150.000,00 dinara.

Posle sprovedenog kompletnog postupka oglašavanja, obilaska terena i izbora kandidata za postupak dodele građevinskog materijala, napravljena je konačna lista za izbor korisnika, kao i visinu dobijene pomoći.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Darka Stanojeva, svi kandidati koji su aplicirali dobili su pomoć u građevinskom materijalu, kojim će renovirati svoje domove.

„Opština Bela Crkva i lokalni Komesarijat za izbegla i raseljena lica poslednjih godina realizovali su više projekata podrške u vidu kupovine kuća sa okućnicom, raspodele ogreva za zimu, sanacije kuća i za nabavku građevinskog materijala. Ugovorima koje smo sada potpisali uspevamo da održimo kontinuitet u dobijanju sredstava i na taj način pomognemo što više porodica na teritoriji Opštine Bela Crkva“ – rekao je Stanojev.

Korisnici ugovora složni su u oceni da će im ova donacija u velikoj meri pomoći da nabave neophodan građevinski materijal u cilju poboljšanja stambenog pitanja.

Dodela ugovora opstina

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*