Hor „Iskon“ održao koncert duhovne muzike u Beloj Crkvi (VIDEO)

Hor Iskon Bela Crkva

Koncert hora duhovne muzike „Iskon“, pod nazivom „Duhovna lira“ održan je u nedelju, 30. decembra 2018. godine u sali Centra za kulturu „Bela Crkva“. Na programu su bile duhovne pesme i sozercanja svetog Nikolaja Žičkog (Nikolaj Velimirović). Duhovne pesme za hor napisao Nikola Resanović, tekst pripremio i besedio je Nikola Ljuboja, dok je hor nastupao pod dirigentskom palicom Nenada Petkovića.

Hor duhovne muzike „Iskon“ iz Кovina osnovan je 1999. godine. Cilj osnivanja Hora jeste negovanje srpske pravoslavne duhovne muzike i muzičkog nasleđa našeg naroda. Pevanjem na bogosluženjima, učestvovanjem na značajnijim manifestacijama i samostalnim koncertima širom naše zemlje, Hor ostvaruje svoje aktivnosti i svoj osnovni cilj.

„Za devetnaest godina postojanja i rada, Hor je postao jedan od značajnijih činilaca duhovnog i kulturnog života svoga grada i opštine. Hor čine ljudi različitog zanimanja i uzrasta koji su svojom ljubavlju prema Bogu i muzici, ozbiljnošću prema zadatku koji su postavili sami sebi i željom za stalnim usavršavanjem, nadmašili svoje muzičke mogućnosti i uzdigli se do visokog amaterizma“ – rekao je dirigent hora Nikola Petković.

Ulaz na koncert je bio besplatan, a publika je mogla da ostavi dobrovoljni prilog u skladu sa svojim mogućnostima koji će se koristiti za obnovu Hrama Svetog Jovana Bogoslova u Beloj Crkvi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*